Ünlü Karikatürist Salih Memecan, Siirt’li Öğrencilerle Buluştu

Siirt Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Siirt’te davet edilen ünlü Karikatürist Salih Memecan, öğrenciler için düzenlenen söyleşiye katıldı.

Ünlü Karikatürist Salih Memecan, Siirt’li Öğrencilerle Buluştu
Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Mememcan, kariyerini ve karikatür çizmenin inceliklerini anlattı. Öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlayan Memecan, ilk defa geldiği Siirt’te Tillo’yu çok beğendiğini, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerle güzel bir il olduğunu ifade ederek, iyi bir karikatürist olmak için çok çizim yapmak gerektiğini söyledi.

Kekeme olduğu için konuşamadığını, bu nedenle karikatürist olduğunu ifade eden Memecan, yaşamından da çeşitli kesitler sunarak, öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Karikatür çizebilmek için bazı şartların gerektiğine dikkati çeken Memecan, “Bu iş için özel bir yetenek gerektirmiyor. Çok fazla çizim yapmak yeterlidir. Bilgi ve birikiminiz olması ayrıca olaylara farklı pencerelerden bakarak, terslik ve zıtlıkları bulduğunuz zaman, topluma önemli mesajlar verirsiniz“ diye konuştu.

Söyleşinin ardından Vali Ahmet Aydın tarafından Salih Memecan’a üzerinde ismi yazılı Siirt battaniyesi hediye edildi. Daha Sonra Salih Memecan, “Siirt Akademisi'nde incelemelerde bulunarak, buradaki yetkililerden bilgi aldı

Kaynak: İHA