Şırnak'ta ''Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor'' Paneli

Şırnak'ta ''Gelecek nasıl bir din görevlisi bekliyor'' paneli düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, konuşmacı olarak katıldı.

Arıkan, Müslümanların birlik ve beraberlikten uzaklaştığı için son 300 yılının karanlıklar içinde geçtiğini belirterek, ''Müslümanlar olarak birlikte çalışarak, birbirimize güvenerek ve destek vererek güçlenebiliriz. Son 3 saatinizi iz bırakarak yaşamadıysanız o zaman bütün yaşamınızda iz bırakamamışsınızdır'' dedi.

Müslümanların gönüllerde iz bırakmak zorunda olduğunu kaydeden Arıkan, şunları söyledi:

''Başarımız aynen yunusların arkadaşlığı gibi birbirimize bağlıdır. Allah, hazreti Muhammed'den sonra değişik şekillerle olay ve olgularla bizlere yol göstermektedir. Kelimelerimizi güzelleştirelim ve insanlara tebessüm ve güleryüzlü yaklaşalım. ABD Yale Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, çocuklar fazla hastalanıyorsa doktora götürmek yerine aile içinde tutup, akrabalarla görüştürülmesi önerilmiş. Böylelikle çocuk sevgiden yoksun kalmaz. Eşkıyadan sahabe çıkaran Allah, kendi yolunda dininde yürüyen insanlara yardım eder. Müslümanlar kaliteli iş yapmak ve başarılı olmak durumundadır. Kişi, çalışmasının karşılığını mutlaka alacaktır. Bir yarış, yürekle kazanılır. Çağımızda artık, sıradanlığa, başarısızlığa, günü kurtarma mantığına yer yok.''

Paneli ŞÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hamdi Gündoğar ile çok sayıda davetli izledi.

Muhabir: Cafer Balık / İbrahim Yakut

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA