Muş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Bağrına Basmaya Hazırlanıyor

Muş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret edecek olmasının heyecanını yaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 29 yıl sonra gerçekleşecek olan ziyaretin çözüm süreci öncesine denk gelmesi nedeniyle şehrin önde gelenleri farklı bir anlam yüklüyor.Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Abdullah Gül'ün Muş ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak değerlendiriyor. Başkan Dede, "Bir cumhurbaşkanının barış sürecinde bu diyara gelmesi bizim için daha başka bir önem taşıyor. Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz. Onu kucaklamak, yakından görmek istiyoruz. Bütün Muşlular her zaman televizyondan görüyor ama el ele kol kola, yanında, sokağında görmek onları mutlu edecek. O'nu bekliyoruz, bağrımıza basacağız. Her türlü misafirperverliğimizi göstereceğiz.” dedi.

Gül’ün çözüm sürecinde Muş’a gelmesinin çok olumlu bir hava oluşturduğunu kaydeden Dede, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü herkes barış istiyor. Barışa susamışız, ülke olarak susamışız. Hele hele ateş çemberi içinde olan bu bölgeler böyle bir huzura kavuşması böyle güzel insanlar gelmesi, onların herkesin kapısına giderek bunu anlatması ve bu işe ortak olması, son derece duygusal inançlı ve ülkemizin geleceği açısından son derece iyi olacağına inanıyorum.” Diyanet-Sen Muş Başkanı Feyat Asya ise 29 yıl önce Kenan Evren Muş'a geldiğinde zorla okullardan toplanıp karşılamaya götürüldüklerini belirterek, "İlk defa sivil bir cumhurbaşkanını ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Gül zihinlerde; dindar, demokrat, halktan bir cumhurbaşkanı olarak biliniyor. Herkes inanıyorum O'nu isteyerek karşılamaya gidecek. Büyük bir coşku olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

Bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Baki Çelik ise Abdullah Gül'ü halktan bir cumhurbaşkanı olduğu için sevdiklerini kaydederek şöyle konuştu: "Gelişiyle bizleri gururlandırıyor, sevdiriyor, hoş gelin diyoruz’. Gelişi maddi, manevi açıdan hem ilimiz için hem halkımız için, ülkemiz için hayırlara vesile olacak. Süreçle ilgili ise barış kararı veren insanlar için teşekkür ediyoruz. Barış kararı vermek zor ve acıdır. Ancak barışın meyvesi ise çok tatlı oluyor. 30 yıl değil 25 yıl değil 100 yıldır çektiğimiz sıkıntıların bitmesi noktasında bir karar vermişler. Bütün insanlarımızla bütün her şeyimizle bu sürecin arkasındayız. Bize düşeni çekinmeden zorlanmadan seve seve koşmaya ve fedakarlık yapmaya hazırız. Yeter ki insanlarımız kucaklaşsın, bir araya gelebilsin. Kardeşlik kucaklaşması olabilsin.” dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanından şehrin eksiklerini tespit ederek gerekli işlemleri yapmasını da istedi.