Mhp'li Başkan'dan 'Akil İnsanlar' Eleştirisi

MHP’li Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, AK Parti'nin teröre çözüm amacıyla oluşturduğu 'Akil İnsanlar' topluluğunun toplumun bütün kesimlerini temsil etmediğini belirterek “Biri sanatçı, biri davulcu.

Bunların toplumu temsil etme özelliği yok.“ dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan MHP’li Samsun İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, iktidarın teröre çözüm bulmak amacıyla oluşturduğu “Akil İnsanlar” topluluğunu eleştirdi.

'Akil İnsanlar' topluluğunun iktidar kanadıyla şov amaçlı görevlendirildiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkan Demirtaş, “Akil insanlar, siyasi iktidarın bu işi sulandırmak için görevlendirdiği topluluktur. Akil insanlar dediğinizde, siyasette, eğitimde, kültürel ve daha birçok kesimde toplumun önde gelen isimleri akla gelir. Oluşturulan 'Akil İnsanlar' topluluğu biri sanatçı, biri davulcu. Bunların toplumu temsil etme özelliği yok. Bana saçma geliyor ve topluluğun şov amaçlı görevlendirildiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ, ÇÖZÜMSÜZLÜKLE SONUÇLANIR"

Başlatılan çözüm sürecinin kamuoyuna güzel şeyler yapıldığı şeklinde yansıtıldığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, “Burada sorunun başlangıç ve bitiş noktasını göremezsek, çözüm planı da olmaz. Ellerine silah alıp savaş başlatanlar, ayrı bir devlet kurmak için bu mücadeleye başladılar. Şimdi silah bırakacaklarını beyan ediyorlar. O zaman adama 'Neden savaştılar?' diye sormazlar mı. Burada mantıksızlık var. Durum 'Analar ağlamasında' diye ajite ediliyor. Bizim çocuklarımız oraya Kürt çocuklarını öldürmek için gitmedi, teröristlerle savaşmak için gitti ve savaşarak şehit oldu. Biz birbirimizden ayrılarak nasıl yaşayacağız? Amerika’da 100 çeşit ırk var, ancak tek bayrak, devlet ve millet var. Bu savaşı başlatanlar ayrı devlet ve bayrak amacıyla yola çıktı. Çözüm diye sunulan arayışın çözümsüzlükle sonuçlanacağına inanıyorum. Karşı tarafından ne istediği bellide, bizim ne vereceğimiz belli değil.“ şeklinde konuştu.