Hasat Edilen ve Açık Artırma İle Satışa Sunula 3 Kilogram Narenciye Balı 10 Bin Liraya Alıcı Buldu

Adana'da ilk narenciye balı hasat edildi. Açık artıma ile satışa sunulan 3 kilogram narenciye balı 10 bin liraya alıcı buldu.

Bal Tanıtım Derneği tarafından bir narenciye bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül özel kıyafet giyerek arı kovanından sezonun ilk balını hasat etti.

Arslan'ın yönettiği açık artırma ile satışa sunulan 3 kilogram narenciye balı Anadolu Bal Genel Müdürü Hasan Özkan ile Karlıova Balevi Genel Müdürü Ömer Salcan tarafından 10 bin liraya satın alındı.

Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Salcan, etkinliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirterek, Adana'nın coğrafi konumu, iklimi ve bitki örtüsü sayesinde Türkiye'nin önemli arıcılık merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Özellikle narenciye bahçelerinin çok olmasının kenti arıcılıkta çok önemli bir noktaya getirdiğini belirten Salcan, ''Bugün İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok arıcı, arılarını kışlatmak için Adana bölgesine getiriyor" diye konuştu.

Bölgede ciddi bir arı trafiği yaşandığını anlatan Salcan, buna rağmen Adana'nın arıcılık ve bal ile ön plana çıkamadığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından hasat edilen baldan katılımcılara ikram edildi.

Muhabir: Abdulselam Durdak - Handan Silkin / Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA