Boston’daki Patlama Richard Ailesini Paramparça Etti

ABD’nin Boston kentinde maraton koşusu sırasında meydana gelen patlama sonucu ABD’li Richard ailesi adeta parçalandı.

Boston’daki Patlama Richard Ailesini Paramparça Etti
Patlama sırasında 8 yaşındaki Martin Richard hayatını kaybederken Martin’in annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Ölen Martin’in 6 yaşındaki kız kardeşi Jane ise bir bacağını kaybederken baba Bill Richard ayağına gelen şarapnel parçaları sonucu yaralandı.

Ailede patlama sonrası yara almadan kurtulan tek kişi 12 yaşındaki Henry olurken ailenin yakın dostları ve tüm akrabaları hayatını kaybeden Martin için, “Büyük hayalleri olan parlak, enerjik bir çocuktu” yorumunda bulundu. Ailenin komşuları hayatını kaybeden Martin’in bitiş çizgisi yakınlarında sporculara tezahürat yaptığını ifade ederken yetkililer Martin’in 2. patlamadan sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Ailenin yakın komşularından Jane Sherman açıklamasında, “Bu durumu açıklamak için söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. 30 yıldır burada yaşıyorum ve 20 yıldır onlarla komşuyum. Bu çocukların hepsi burada gözümün önünde büyümüştü. Onlar harika bir aileydi. Bu korkunç bir trajedi” dedi.

Baba Bill Richard ise olay sonrası yaptığı açıklamada, “ Küçük oğlum Martin’i saldırı sonucu kaybettik. Eşim ve kızım ise ciddi şekilde yaralandı. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve dua eden tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Diğer yandan bu ayın başında Martin’in “Daha fazla insan yaralanmasın,barış” yazılı pankartlarla fotoğrafının çekildiği Martin’in bir sınıf arkadaşı tarafından Facebook’a atılan fotoğraflar sonrası ortaya çıktı. Martin’in sınıf arkadaşı Lucia Brawley fotoğrafların altına, “Umarım hepimiz Martin’in sözleriyle yaşarız. Onu örnek alarak” yazdı .
Kaynak: İHA