Bitlis’te 'kutlu Doğum Haftası' Bayram Havasında Geçiyor

Bitlis’te bu yıl ilklerle başlatılan ve diğer illere model olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri her gün bayram havasında geçiyor.

Etkinliklerle hem Peygamber Efendimiz anılıyor, hem de vatandaşlar arası bütünleşme sağlanıyor. Bu yıl ilk defa başlatılan etkinlikler kapsamında kapalı alanlarla sınırlı bırakılmayarak 'Kutlu Doğum' sevinci alanlara taşındı. Etkinlikler kapsamında Bitlis’te her gün farklı bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Hafta çerçevesinde Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Müftüsü İmran Kılıç ve Belediye Başkan Vekili Osman Aygür Saray ve Kurubulak Mahallelerinde kendi elleriyle vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Pilav dağıtımının ardından vatandaşlarla birlikte etli pilav yiyen Vali Yurdakul, 19 Nisan'a kadar sürecek olan etkinlikler çerçevesinde, her gün farklı bir noktada etli pilav dağıtımı yapılacağını ifade etti.

Daha sonra kahveye giderek kahvede vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet eden Vali Yurdakul, Kutlu Doğum Haftası boyunca her gün farklı etkinliklerle Peygamber Efendimizi andıklarını belirtti.

Kentin çeşitli noktalarında vatandaşlara, kitap, kalem, şeker ve üzerinde dualar yazan kartvizitler dağıttıklarını anlatan Vali Yurdakul, Bitlis olarak bu yıl kutlu doğum etkinliklerini sokağa taşıdıklarını kaydederek şöyle konuştu: “Kutlu doğum haftasını kapalı alanlarla sınırlı bırakmak istemedik. Bu yüzden bu yıl etkinlikleri hep birlikte sokaklara taşıdık. Kutlu haftayı hep birlikte sokaklarda ve alanlarda kutluyoruz. İnşallah bu kutlamaların hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”Bitlis’in her geçen gün birçok alanda diğer illere model olduğunu ve model olamaya devam ettiğini de ifade eden Vali Veysel Yurdakul, kutlu doğum etkinlikleri ile birlikte Bitlis’in bir kez daha model olduğunu açıkladı.

“MİNARELER IŞIKLANDIRILDI”

Kutlu doğum haftasına özel olarak ildeki 21 minarenin ışıklandırıldığını anlatan Vali Yurdakul, ışıklandırmanın hafta boyunca devam edeceğini belirtti.

Cuma günü akşamında ise final gecesi yapacaklarını kaydeden Yurdakul, “Son gün olması itibariyle final günü yapacağız. Bu kapsamda büyük bir program düzenleyeceğiz. Programda ses sanatçılarımız sahne alacak. Her anlamıyla çok özel ve güzel etkinliklerle geçirdiğimiz haftaya yakışır bir final gecesi de düzenleyip etkinlikleri tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

Bitlis Belediye Başkan Vekili Osman Aygür ise, sabah namazından sonra verilen kahvaltıyla başlayan etkinliklerin akşam saatlerine kadar devam ettiğini söyledi.

Belediye olarak etkinliklerde üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Aygür, “Haftamız dolu dolu geçiyor. Her gün en az 3 ayrı bölgede etli pilav dağıtıyoruz. Etkinlikler çok güzel görüntülere sahne oluyor. Hafta boyunca gül suyu sıkıldı, güller dağıtıldı. Bu tablo gerçekten görülmeye değer bir tablodur. İnşallah bu yıl ilk oldu bundan sonraki dönemlerde de devamı gelir.” şeklinde konuştu.