Akil İnsanlar Kayseri'de Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubunun Kayseri'de ziyaret ettiği şehit babası Yaşar Faydacı, "Hükümetimiz bu çalışmalarda geç bile kaldı.

Akil İnsanlar Kayseri'de Şehit Ailesini Ziyaret Etti
İnşallah bu süreç bundan sonrası için faydalı olur" dedi.

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, Mustafa Kumlu, Erol Göka ve Vahap Coşkun, 2006 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kazım Faydacı'nın Talas ilçesinde oturan anne ve babasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ahmet Taşgetiren, ''Şehit olan oğlunuz, şimdi diğer şehitlerle beraber Peygamber efendimizle beraber. Peygamberimizin yaşadığı yerlerde yaşıyorlar'' dedi.

Türkiye'de hiç kimsenin terörü istemediğini ve 30 yıldır süren kanın durmasını arzu ettiğini kaydeden Taşgetiren, kendilerinin de bu süreçte görev üstlendiklerini dile getirdi.

Şehit Kazım Faydacı'nın annesi Meryem Faydacı, akan kanın durması ve terörün bitmesi için yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu ifade ederek, ''Benim evladım gitti, şehit oldu. Başkaları bu acıları yaşamasın'' dedi.

Şehit babası Yaşar Faydacı da terörün bitmesi için yapılan çalışmalarda geç kalındığını ifade ederek, ''Bu çalışmalar için geç kalındı. Keşke daha önce yapılsaydı, benim evladım da şimdi yaşıyor olacaktı. Bizim suçumuz neydi? İnşallah bu süreç bundan sonrası için faydalı olur. Benim oğlum şehit oldu ve artık bundan sonra dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok'' diye konuştu.

Heyet üyesi Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, şehidin ailesine bir buket çiçek verirken, Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren de Kur'an-ı Kerim'den bir sure okudu .
Kaynak: İHA