Tobb'dan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Destek

İçel Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni yapılan binasının hasta muayene ve bakım odalarının tefrişleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak.

İçel Deniz Ticaret Odası'ndan (MDTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, İçel Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, MEÜ Rektörü Prof.Dr. Suha Aydın ve MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Oğuz Köksal’dan oluşan heyet, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, inşaatı tamamlanan MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin hasta muayene ve bakım odalarının tefriş edilmesi için destek istemişti. İçel heyetinin görüşmeleri olumlu sonuç verdi ve heyetin müşterek talebi TOBB tarafından kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, heyet olarak gerçekleştirdikleri ziyarette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sağlık göstergelerinde İçel ilinin Türkiye genelinde 51. sırada olduğunu hatırlattıklarını ve Ekim ayında hizmete girmesi planlanan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinde önemli bir boşluğu dolduracağını ilettiklerini belirtti.

Bu talebe de TOBB Yönetim Kurulu’nun olumlu baktığını ifade eden Lokmanoğlu, "Bu desteği olumlu buluyoruz. Ülkemiz genelinde çok önemli projelere imza atan TOBB, insan sağlığına gösterdiği duyarlılığı ortaya koyuyor ve kentimizin sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için bu kez daha İçel’e katkı veriyor. Hastanenin hizmete hazır hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan 273 hasta muayene ve bakım odasının tefrişleri TOBB tarafından yaptırılacak. Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, tüm TOBB Yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA