Sivas'ta Özelleştirme Tasarısına Tepki İçin İş Bıraktılar

Sivas’ta bir grup demiryolu ulaştırmasının özelleştirilmesiyle ilgili hazırlanan yasa tasarısını iş bırakarak protesto etti.

Sivas'ta Özelleştirme Tasarısına Tepki İçin İş Bıraktılar
Türk Ulaşım Sen Sendikası Üyeleri Devlet Demiryolları (TCDD) garı önünde toplanarak hazırlanan tasarıya tepkilerini göstermek üzere iş bıraktı. Yağmur altında yapılan eylemde konuşan Şube Başkanı Nurullah Albayrak, yasa tasarısının komisyondan geçtiği haliyle incelediğimizde, yapılmak istenenlerle ilgili endişe duyduklarını söyledi.

Bu düzenleme ile yüzde 80'i tek hat olan TCDD altyapısı üzerinde farklı işletmecilerin faaliyet göstermesinin istenmeyen nahoş olaylarla birlikte tren kazalarının artmasına, demiryolu güvenliğinin riskli hale getirilmesi anlamını taşıdığını savunan Albayrak, bunu dile getirmek üzere anlarda olduklarını anlattı.TCDD Genel Müdürlüğü adına internet sitesine konulan bir yazıda “Bu taslakta özelleştirme olmadığı, çalışanlara ilgili hiçbir olumsuzluğun yer almadığı” ifadesinin yer aldığını öne süren Albayrak, “İşte asıl çelişki buradadır. Sormak istiyoruz. Bu taslakta birden fazla alt yapı işleticisinden söz edilirken, birden fazla tren işleticilerinden söz edilmesi, ayrıca, sadece tren trafiğinin TCDD tekelinde olacağına ilişkin düzenlemeler ne anlama gelmektedir.” diye sordu. Albayrak, kuruma ve kurum çalışanlarına sahip çıkmaya devam ettiklerini ve bu nedenle alanlarda olduklarını sözlerine ekledi .