Osmaniye’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Osmaniye Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi.

Osmaniye’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Bu seneki kermesin gelirinin, yapımı devam eden Müftü Bestami Aksu Yatılı Kur’an Kursu için kullanılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kermesin açılışında konuşan Müftü Ramazan Çortul, bu seneki Kutlu Doğum Haftası temasının “Hz.Peygamber ve İnsan Onuru” olduğunu söyledi.

Çortul, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirmelerinin sene-i devriyesini vesile ederek, 1989 yılından beri kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası’nı bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu vesile ile tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı da kutluyorum. Bugün burada açtığımız kermes, Osmaniye’de yapımı devam eden Müftü Bestami Aksu Yatılı Kur’an Kursu inşaatına katkı için düzenlenmiştir. Ben Osmaniyeli hemşehrilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bu konuda yine duyarlı olacaklarına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Kermes açılışına katılan Vali Celalettin Cerrah ise, herkesin İslamiyet’i çok iyi yaşaması gerektiğine değinerek, “Bizler İslamiyeti en iyi şekilde yaşamalıyız ki, Hıristiyanlar da bizlerden örnek alarak İslamiyeti daha iyi bilebilsinler. Ayrıca çocuklarımıza da sevgili Peygamberimizi ve onun yaşantısını çok iyi şekilde öğretmeliyiz ve onun yaşantısını örnek almalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Grup Meşale tarafından semah gösterisi sunuldu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Ali Onur Hoca’nın yaptırdığı dua ile kermesin açılışı yapıldı. Açılışa Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir ve Ali Çağlar, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Davetlilere gül takdimi yapılan kermesin açılışının ardından Vali Cerrah ve protokol üyeleri kermesi gezdi. Cuma günü akşama kadar açık olacağı bildirilen kermeste sıkma, börek ve ayran, içli köfte ve mantı, soğuk yiyecekler, tatlı ve pastaların yanı sıra kuru gıda ve giyim eşyaları satışa sunuluyor. Kermesin açılış töreninde ayrıca Belediye tarafından gezici araç ile gül suyu sıkıldı .
Kaynak: İHA