Nevşehir Genç Yaklaşım Derneği Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Yeni Asya Vakfı bünyesindeki, Nevşehir Genç Yaklaşım Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’ne ait olan ve toplamda 3 kattan oluşacak binanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir Genç Yaklaşım Derneği Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Temel atma törenine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Nevşehir Genç Yaklaşım Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Altunbaş, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Ben acele ettim kışta geldim. Sizler cennet asa bir baharda geleceksiniz. Şimdi ekilen nur tohumları zemininizde çiçek açacaktır” sözünün muhatabı olan günümüz insanlarına ve böyle bir zamanda bu tür hizmetleri yürüten ve bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Temel atma törenine katılan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’de, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in özel talimatı ile binanın yapımının her aşamasında kendisinin konunun takipçisi olacağını belirterek: “Bu tür hizmet amaçlı binalar her mahallemizde olmalı. Bu tür hayır amaçlı hizmetlere belediyemiz her zaman destek verecektir. Tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Törene katılan Nevşehir Müftüsü Yakup Öktürk’te bu tür hizmetleri yapanların ahirette de sevap defterlerinin kapanmayacağını belirterek: “Adı geçen binanın hanımlara mahsus olması da beni fazlasıyla memnun etti. Zira hanımlarımız İslâm’ın doğuşuyla birlikte hep erkeğinin yanında olmasına rağmen maalesef pek çok yerde dışlanmıştır. Bu vesileyle çok isabetli bir karar verildiğini düşünüyorum” dedi.

Binanın alınıp yapılmasında büyük katkıları olan, Nevşehirli hayırsever Hacı Mehmet Kolbaşı’da binanın hizmet verecek olmasının kendisini manevi açıdan çok heyecanlandırdığını belirterek “Bediüzzaman Hazretleri’nin açtığı hizmet kervanı kıyamet gününe kadar ilâ nihâye devam edecek. İnşallah binanın açılışını yapmakta bizlere nasip olur” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında 220’şer metrekarelik toplam 3 kattan oluşacak olan hizmet binasının temeli, Hafız Mahmut Sami Kemikkıran hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün de duası sonrası törenle atıldı .
Kaynak: İHA