Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Kalender Açıklaması

Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili Peygamberin kainata teşrifinin yıl dönümünü büyük bir sevinç ve umutla kutladıklarını bildirdi.

Kalender, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yılki etkinliklerin ana temasının ''Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru'' seçilmesini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Hz. Peygamberin, Kuran-ı Kerim'de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderildiğini ifade eden Kalender, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla kendisini her hususta örnek almak, saadet yoluna ulaşmak için en güzel yoldur. Müslümanlığı öğrenmek için Peygamber efendimizi tanımak ve anlamak, onun büyüklüğünü hissetmeye çalışmak temel bir esastır. Ancak bütün bunlar sadece bir haftaya bağlı kalmamalı, ülke olarak ve inananlar olarak tamamıyla hayatımızı kuşatmalıdır. Çünkü O, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bütün insanlığın ondan ders alması gerekmektedir."

-MÜSİAD Rize Şube Başkanı Dabak-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ise alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber'in son elçisi olduğunu, ilahi mesajın önem ve değerinin her geçen gün daha iyi anlaşılacağına inandıklarını belirtti.

Birlik ve beraberlik duygusuna bugünlerde daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dabak, şunları kaydetti:

"Başta temel hak ve özgürlükler olmak üzere bütün sorunları birer birer çözeriz. Peygamber Efendimizin insan onuruna verdiği önem ve değeri idrak etmek, insanlar arasındaki her türlü eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik kutlu mesajı doğru anlamak sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın hasretini çektiği barış ve esenlik ortamını sağlayacaktır. Ekonomik ve sosyal anlamda insanlık onuruna yakışan bir hayatı ancak adaletin, eşitliğin, barış ve merhametin hakim olduğu bir dünyada yaşayabiliriz. Kutlu Doğum Haftası'nın her zaman olduğu gibi bundan böyle de bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA