Bitlis'te "turizm Haftası" Etkinlikleri Başladı

Turizm Haftası etkinlikleri, İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, turizmin, insan kaynakları, alt yapı ve tanıtım olmak üzere üç temel boyutunun olduğunu söyledi.

Türkiye'de bu üç olguyu birleştiren şehirlerden bazılarının İstanbul, Antalya, İzmir ve Mardin olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"İnşallah Bitlis'te bu yolda ilerliyor. Dünyanın en güzel doğal ve tarihi unsurlarına sahip olun, bunu ambalajlayıp pazarlayamıyorsanız, insanların önüne bir turistik ürün olarak koyamıyorsanız, hiçbir şey ifade etmiyor. Yani zarfın içerisine konulan ürün kadar, zarfın dışına konulan ürün de önemli. İlimiz bu bakımdan çok zengin. Nemrut, Süphan Dağı'ndan ve ışık şahsiyetlerden tutun, sahip olduğumuz medreseler, minareler hepsi gerçekten kültürel ve doğal bir zenginlik. Ancak Bitlis'te insan unsuru noktasında daha fazla mesafe almamız gerekiyor."

İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ise Bitlis'te bir Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi ile üç turizm merkezi bulunduğunu söyledi.

Turizm faaliyetlerinin önemine değinen Işıkgör, kentte turizm alanında yapılan yatırımların devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve makale yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA