6. Ülker Çocuk Sinema Şenliği 63 İlde Çocukları Ağırlayacak

Ülker Çocuk Sinema Şenliği, 20 Nisan Cumartesi günü 6. kez perde açacak.

Her yıl 23 Nisan haftasında düzenlenen ve çocukların heyecanla beklediği Ülker Çocuk Sinema Şenliği, 63 ile ulaştı. 2008 yılında 33 ille yola çıkan şenlik, aradan geçen 5 yılda sinema salonu olan illerde gösterime girecek kadar genişledi. Bu yıl 63 il ve Kıbrıs’taki 159 sinema salonunda perde açacak olan şenlik, 20 Nisan 2013, Cumartesi günü çocuklara Cesur Balık-2 filmini hediye edecek. Türkiye çapındaki en yaygın çocuk şenliği olma özelliğine sahip Ülker Çocuk Sinema Şenliği, 5 yılda 645 bini çocuk olmak üzere 790 bin kişiyi sinema ile buluşturdu.

Başladığı 2008 yılından bu yana her yıl yeni bir ili daha kapsama alanına alan Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl da Denizli’den Van’a, Giresun’dan Muş’a kadar Türkiye’nin yüzde 77’sini kapsayacak. Bu yıl ilk defa sinema salonuna kavuşan Ağrı’da da çocuklar sinemanın büyülü dünyasıyla tanışıp mutlu anları ve anıları paylaşacak. Aynı anda tüm çocukların eşit olarak yararlandığı Türkiye’nin en yaygın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan şenlik, Yıldız Holding şirketleri çalışanlarının da içinde bulunduğu 650 kişilik bir ekip tarafından hayata geçirilecek. Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nden yararlan çocuklar, bu yıl da sürpriz hediye kutularıyla sinemalardan ayrılacak.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, “Ülker olarak Türkiye’nin her yerine ulaşan, yaygın, bölgesel veya yerel uygulamaları olan, tüm çocukların eşit olarak yararlanacağı sosyal sorumluluk projelerini desteklemeyi tercih ediyoruz. Çünkü Ülker, Türkiye’nin en ücra köşelerine dahi gidebilen bir marka. Projelerimizi belirlerken de bu sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz. Ayrıca çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini doğrudan destekleyen projelere özel önem veriyoruz. Sinema da çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli bir araç. Bu nedenle ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ projesini tüm Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA