Kululu Gurbetçiler İsveç'te Sorunlarını Dile Getirdi

TBMM Meclis idare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Şubesi'nin daveti üzerine, başkent Stockholm’de gurbetçilerle bir araya geldi.

Kululu gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Fittja, Handen bölgesinde bulunan cami dernekleri, iş yerleri ve cemiyetlere giderek vatandaşlarla buluşan Milletvekili Kabakçı, vatandaşların sorunlarını dinledi. UETD İsveç Şube Başkanı Mustafa Tümtürk, İsveç’te UETD’nin yeni kurulduğunu, 50 bine yakın Konyalı vatandaşın yaşadığı bölgede, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'yı davet ederek, vatandaşların sorunlarını Türkiye’ye aktarmak istediklerini belirtti.

Gurbetçiler, toplantıda, özellikle askerlik ücretinin ve pasaport harçlarının yüksekliği gibi konularda şikâyetlerini dile getirdi. Türkiye'nin Stockholm büyükelçilik binasının fiziki yetersizliğine vurgu yapan vatandaşlar, bu binanın Türkiye'nin imajına yakışmadığı konusunda hassasiyetlerini belirtti.

Gurbetçiler, Kulu’da şehir içine yapılacak devlet hastanesinin şehir dışına yapılmasını istediler. Gurbetçiler, ayrıca, Kulu'daki geniş arazilerin daha verimli hale gelmesi için Konya'nın çeşitli ilçelerinde uygulamaya geçirilen sulama sisteminin Kulu’ya da yapılmasını istedi.Sorulara tek tek cevap vermeye özen gösteren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, bir hafta önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la toplantıda buluştuğunu ve İsveç’teki tüm vatandaşlara selam getirdiğini söyledi.

Askerlik ücreti, pasaport harçlarının yüksekliği ve büyükelçilik binasının fiziki yetersizliği gibi konuları not aldığını ifade eden Kabakçı, bütün bu istekleri bir rapor halinde Başbakan'a ileteceğini kaydetti.

Kabakçı, hastaneyle ilgili olarak da toplu bir talep geldiği takdirde, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek çözüm üretilebileceği bilgisini verdi.