Diş Eti Çekilmesi Hastalığı Kendisini Ağız Kokusuyla Gösteriyor

Diş hekimleri, diş eti çekilmesi hastalığının ağızda koku oluşmasıyla başladığını belirtiyor.

Diş hekimleri, diş eti hastalığına yakalanmanın önüne günlük en 3 defa dişleri fırçalama ile geçilebileceğine dikkat çekiyor. Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Diş Hekimi Recep Demirtaş, yaptığı açıklamada vücut sağlığının ağız ve diş sağlığından başladığını söyledi.

İnsan vücudu mükemmel bir saray olarak düşünüldüğünde giriş kapısının ağız ve dişler olduğunu unutulmaması gerektiğini belirten Demirtaş, son yıllarda diş eti hastalıklarında artış olduğunu bunun belirtisinin de ağız kokusuyla kendini gösterdiğini söyledi.

Diş eti çekilen birinin eski haline gelmeyeceğini belirten Demirtaş, hastalığın ilerlememesi için hastaların öğünler sonrası en az 3 defa dişlerini fırçalayarak ağız ve diş sağlığı bakımlarını düzenli yapması önemli olduğunu kaydetti.

Demirtaş, "Diş eti hastalığı bakteri plağının dişe yapışmasıyla kendisini gösteriyor. Hastalığın ağızda geniş alana yayılmasının önüne geçmek için dişlerimizi düzenli fırçalayalım. Diş fırçasıyla beş yüzeyi olan dişlerimizin 3 yüzeyini fırçalayabiliyoruz. Diş aralarındaki bakteri plaklarını diş ipleriyle temizleyelim. Düzenli dişlerimizi fırçalamazsak diş eti hastalığı olan kişilerin ağızları kokar. Bu da hastanın kendisine ve çevresine rahatsızlık verir." diye konuştu.

Demirtaş, diş sağlığı önemli olduğunu ve diş rahatsızlığı bulunan kişilerin tedavi edilmezse iş hayatında çalışmalarını önemli ölçüde etkileyeceğini sözlerine ekledi .