2013 Yılı Bozüyük İçin Kalkınma Yılı Olacak

Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, bir takım kısır çekişmelerle, geriye takılıp bir takım polemiklerle vakit geçirecek zamanlarını olmadığını belirterek "Biz önümüze bakacağız” dedi.

2013 Yılı Bozüyük İçin Kalkınma Yılı Olacak
Bozüyük ilçesinde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Milletvekili Poyraz, önemli açıklamalarda bulunarak 2013 yılında Bozüyük’e yapılacak yatırımlardan bahsetti. Poyraz, 2013 yılı Bozüyük için kalkınma ve hamle yılı olacağını, geçmişe takılıp kalmayarak önlerine bakacaklarını anlattı. Poyraz açıklamasında, “Biz burada iktidar sorumluluğunu almış, yerelde de temsilcileri olan ülkenin en büyük partisi ve onun Bozüyük'teki temsilcileri bir aradayız. Dolayısıyla bizim sorumluluğumuz Bozüyük'e hizmet. Hizmeti üretmek içinde güçlü bir sinerji oluştu. Bozüyük'te bunu görüyor ve biliyor. Bunun farkını da hızlı bir şekilde Bozüyük görecek. Burada bizim bir takım kısır çekişmelerle, geriye takılıp bir takım polemiklerle vakit geçirecek zamanımız yok. Biz önümüze bakacağız” dedi.

Poyraz açıklamasının devamında, milletvekilliğim döneminde Bozüyük için en faydalı işin Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılan çalışmalar olduğunu, şu ana kadar alt yapı noktasında ciddi hamleler yaptıkları ve OSB’nin en önemli ihtiyacı konumunda olan doğalgaz ve elektrik enerjisi noktasında ciddi yatırımlar yaptıklarını anlattı. En son yüksek gerilim hattı sorunununu da halettiklerini söyleyen Payraz "Bozüyük OSB’de 82 adet sanayi parselimiz var. Bu parsellerden 36'sını 26 firmaya tahsis ettik. 46 parselimiz de tahsise hazır. Şuanda parseldeki doluluk oranımız yüzde 56’ya geldi. 12 firma üretime başladı ve bin civarında da istihdam ettiği kişi var. Malı üretmek için bir altyapı lazım ancak malı pazara ulaştırmak içinde ayrı bir altyapıya gerek var. Devlet Demir Yollarımızın mal nakliyesi noktasında belli pilot bölgelerde lojistik merkezleri kurma çalışması vardı. Geçtiğimiz yıllarda Bozüyük’e bir lojistik merkezi kurulması gerekliliğini DDY Genel Müdürü ve diğer yetkililerle görüştüğümüzde, onların planlaması Kütahya kavşağı civarındaydı. Fakat biz özellikle bunun OSB civarına uzatmamız gerektiğini, dolayısıyla da lojistik merkezinin OSB’nin hemen dibine yapığımız zaman daha verimli kullanabileceğimiz noktasındaki görüşmelerimiz sonrası DDY bu görüşümüzü destekledi. Ocak ayının sonunda lojistik merkezini ihalesi yapıldı ve 23 milyon bedelli bir ihale sonuçlandı. Bugün yarın da merkezin hafriyatı başlayacak" dedi.

Yine DDY ile ilgili olan hızlı tren çalışmaları olduğunu ifade eden AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz "Şu anda Bozüyük, Bilecik inşallah Osmaneli hat üzerindeki ilçelerimizde istasyonlarımızda yapılıyor ve yapılacak. Bozüyük istasyonumuzun da bu ay sonunda en geç mayıs ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Şu anda yapmaya çalıştığımız ivedilikle hattı bitirmek. İstasyonlar proje içerisinde devede tırnak düzeyinde. Şu anda Bilecik genel anlamda baktığınız zaman hızlı tren ulaşımı konusunda kavşak konumunda. İnşallah bu yıl 30 eylül itibariyle Bakanımızın açıklaması o, deneme sürüşleri başlayacak. 29 Ekim itibariyle de İstanbul Eskişehir arası çalışmaların başlayacağını ifade ettiler. Sonuçta gecikmeli de olsa torunlarımızın torunlarına sürecek şekilde buradaki altyapıyı tamamlayıp insanımızın hızlı tren imkânlarında da faydalandıracağız. Bilecik ve Bozüyük’ten yolcu aktarımlarının birkaç ay gecikmeli olmuş olması bizim canımızı sıkmaması lazım. Burada yaklaşık yapılan yatırım yaklaşık 5 milyar doları da geçti" dedi Belediyeyle koordineli olarak çalıştıkları işler de olduğunu anlatan Poyraz "Arkadaşlarımız işin bir tarafından tutuyorlar, biz de bir taraftan merkezi yönetim olarak destek veriyoruz. Yeşilkent’te yapılan bir suni çim futbol sahası bitti bitecek. Şu anda tel örgü yükseltmesi yapılıyor. Birkaç haftalık işi kaldı diyebiliriz. Burada Belediyemiz arsa tahsisini yaptı, üst yapısını da Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yaptık ve inşallah kullanımını da Bozüyük Belediyesine vereceğiz. Bundan sonra Bozüyük’ümüzün özellikle amatör spor kulüplerinin rahatlıkla kullanabileceği altyapıya sahip bir sahamız inşallah Bozüyük’e kazandırılmış olacak. Belediyemiz kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun üzerinin kapatılmasıyla ilgili olarak da bir çalışma başlattı. Biz de bu anlamda imkânlarımız ölçüsünde destek vereceğiz. Bu projenin büyük bir kısmı belediyemiz tarafından üstlenilecek. Yine ortak bir projemiz olan Hal Projesiyle ilgili olarak bizden Hal Camii'nin de projeye dahil edilmesi noktasında bir talep vardı. Buradaki camimiz tarihi eser olmamakla birlikte aslında özellikle şehrin merkezinde olduğu için yenilenmesi de talep edilen bir camiydi. O da bu projeye dahil edilecek. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde yapıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında özellikle şehir merkezindeki park sıkıntısını da ortadan kaldıracak şekilde caminin altından başlayarak halin olduğu komple alanın altına 3 kat kapalı otopark yapılacak. Tabi ki burada Vakıflar genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalanması gerekiyor. Caminin altındaki işyerleri ile ilgili kamulaştırma devam ediyor. Kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından inşallah proje hızlı bir şekilde başlayacak" dedi.

Bilecik'teki Kent ormanın bir tanesini de Yeşilkent mahallesindeki alana yaparak Bozüyük'e kazandırdıklarını söyleyen AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz "Orman Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı başlattık. Bir takım eksiklerimiz var. Bu eksiklerinde belediye tarafından karşılanmasıyla birlikte Kent ormanını Bozüyük Belediyesine devrederek Bozüyüklü vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye belirtti.

Poyraz, Çıraklık Eğitim Merkezi binasını geçici olarak üniversiteye kullandırarak 2-3 yıl içerisinde üniversiteye ait binanın tamamlanması gerektiğini, ilk olarak eğitimlerin burada başlayacağını söyleyerek "İlk yıl 1. sınıf öğrencisi olacağı için bu anlamda fazla bir öğrenci talebimiz olmayabilir. Rektörümüzün ifadesine göre ilk yıl 200-300 öğrenci kapasitesi olmasına rağmen önümüzdeki bir kaç yıllık zaman zarfında bin 500'ü aşacak şekilde öğrenci kapasitesine ulaşacağız. Bu Bozüyük için önemli bir potansiyel, inşallah hızlı bir şekilde fabrikalarımızın ve sanayicilerimizin eğitime yüzde yüz destek kapsamında üniversitemize yapılacak binanın inşaatı sırasında destekleri için onlardan da talep kâr olacağız. Bozüyük gibi potansiyele sahip bir ilçemizin aslında böyle bir binayı diğer illerde örneklerini gördüğümüz şekliyle yapılabileceği kanaatindeyim. Bu potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kütüphane ile ilgili olarak da bir sıkıntımız vardı. yeni bir bina olmasına rağmen sağlam bir zeminde yapılmadığı için sıkıntımız vardı. Şu anda kütüphane binasının tadilatını yapmak, neredeyse yeni bina yapılabilecek maliyetlere çıkıyor. Bu konuda binayı tamir etmektense yıkalım Bozüyük'ün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden yapabilir miyizin gayreti içerisindeyiz" diye belirtti.

Hastane binaları ile ilgili olarak vatandaşlardan şikâyetler geldiğinden de bahseden Milletvekili Poyraz "Maalesef o yıllarda yapacak bir şeyimiz yoktu. 2002 yılında milletvekili olduğumuzda yarım 2 hastane binamız vardı. İnşaatları da yüzde 70 bitmiş bir yapıdaydı. Bizim de o günün şartlarında iki binayı bitirmekten ve hizmete açmaktan başka çaremiz yoktu. Bugüne geldiğimiz de iki binanın işletilmesi hem ekonomik olarak zor hem de daha önemlisi insanlarımızın refahı açısından sıkıntı veriyor. Çünkü insanlarımız her iki hastane arasında git gel yaparak sıkıntı yaşıyor. Sağolsun belediye başkanımız bu konuda çevre yoluna yakın bir alanda hastane alanıyla ilgili imar çalışmalarını yapıyorlar. Arsa problemini çözebilirsek Bozüyük'e modern yeni bir hastane kazandırılması noktasında bir çalışmamız olacak” dedi.

Ardından Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, yapılacak projelerin detaylarından bahsederek önemli birkaç konuda bilgiler verdi. Bakıcı, Berberoğlu’nun sıcak su sondaj çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ”Biz geldiğimizde hasar tespiti yaparken bir araştırma yaptık. 2012 yılının 11’inci ayın sonu itibariyle belediye bir hesaba 300 bin lira para ödemiş. Bunun bir açıklamasını getirin dedik. 2007 yılında sıcak su araması konusunda bir Alman firmasıyla anlaşma yapılmış. Daha sonra aralarında bir olay geçiyor, kaşe imzadan dolayı bir dava oluyor ve bunun ıslak imza olduğu anlaşılıyor ve belediye bu davayı kaybediyor. Belediye başkanı ise kendisinin yurt dışlına çıktığını söylüyor. Sonradan imzanın ıslak imza olduğu ispatlandığından belediye 300 bin lira zarara uğruyor. Ben bu konuda bütün evrakları topladım ve belediyeyi zarara uğratmaktan kendisiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum” şeklinde konuştu.

Devamında toplantı soru cevap şekliyle devam etti. Toplantı da Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Nizamettin Çam, İl Genel Meclis üyeleri Erol Duğan ve Nail Dağlı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, meclis üyeleri Ayhan Ersoy, M. Doğan Tunç, Gençağa Seraslan, Hüseyin Kösemen ve İsmail Yavaş eşlik etti .
Kaynak: İHA