Silivri'de Yetiştirilen Lalelerde ''yaprak Kırma'' Sezonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Silivri'de yetiştirilen lalelerde ''yaprak kırma'' sezonu başladı.

Alım Garantili Lale Soğanı Yetiştiriciliği Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Silivrili köylüler tarafından yetiştirilen lalelerin yapraklarından gıda ve kumaş boyası elde edilebilecek.

Yaprak kırma sezonunun ilk gününde Silivri'de bulunan İstanbul Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, İstanbul'un sembolü haline gelen lalenin artık sadece görsel anlam taşımayacağını, lalelerden kumaş ve gıda boyası de elde edilebileceğini söyledi.

Şimşek, ''Yani farklı bir endüstri oluşturup, ekonomiye katkı sağlayacak. Bu işi şu an Seymen'de 66 aile yapıyor ve sadece 5 aylık bir çalışmayla her köylünün cebine yaklaşık 10 bin TL girdi'' diye konuştu.

Silivri'deki laleler kasım ayında ekildi. Köylüler, 6 aylık emeğin ürünü olan yaprak kırma döneminden memnun olduklarını belirtti.

Geçen yıllarda kullanılmayan yapraklardan bu yıl oldukça kazanç elde edileceğini kaydeden Silivrili köylüler, çiçek açan lalelerin yapraklarını her gün toplamaya gideceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla başlatılan proje, ülkedeki diğer insanları da lale soğanı üretimine teşvik etmek ve geçimini topraktan sağlayanlara yeni iş alanları açmak amacını taşıyor.

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA