Selam Filminin Galası Kocaeli'nde De Yapıldı

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı Selam filminin galası Kocaeli’nde de yapıldı.

Genç İş Kadınları Derneği (GİKAD)’nin organizasyonuyla Arasta Park Cinepark Sinemaları’ndaki galaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Melih Kaştı, Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Karaman ve diğer davetliler katıldı.

Galada filmin oyuncularından, Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Sütçü ve Emre Karakoç da hazır bulundu.Oyuncularla sohbet eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı konuşmada, Kocaeli’nin İzmit’in bir sanayi kenti kimliği yanında sanat kendi olması için uğraştıklarını söyledi.

Doğan, bu anlamda güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Tabii ki belediyelerin, resmi kurumların bunları yapması yetmiyor. Sivil toplum örgütlerinin de bu hedefe doğru adımlar atması gerekiyor. Genç İş Kadınları Derneği’ni ilgiyle takip ediyorum. Artık bir marka oldu. O kadar güzel çalışmalar yapıyor ki kadınlara her alanda katkı sağlıyorlar. Bir anne iş güdüsüyle her kesime sahip çıkmaya başladılar. Sanat alanında bu yaptığı faaliyetlerle çok güzel mesajları halkımızla buluşturdu. Biz hanımefendilerle gurur duyuyoruz.” Filmin oyuncuları da yaptıkları konuşmada, “O öğretmen bir gayeyi, bir hayali gerçekleştirdiler. Biz de bir oyuncu olarak onların yaşadıklarının çok küçük bir kısmını sizlere anlattık. O öğretmenler yine öğrencilerini yetiştirsin, o öğrenciler öğretmen olsun ve gitsinler. Biz onları yine anlatmaya devam edelim.” dedi.

Genç İş Kadınları Derneği Başkanı Şule Tabak Saraç da yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Konuşmaların ardından Genç İş Kadınları Derneği’nin pastası kesildi ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Öte yandan vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdiği oyuncularla hem tanışma fırsatı buldu hem de fotoğraf çektirdi. Gala filmin izlenmesiyle sona erdi.