Proje Kasamında İlköğretim Okulu Öğrencileri Tarafından Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Sarıkamış ilçesinde "Topluma hizmet" projesi kapsamında Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından kan bağışı kampanyası düzenledi.

Proje koordinatörü ve ilköğretim okulu öğretmenlerinden Özlem Şen, yaptığı açıklamada, öğrencilerin veliler ile resmi kurumları dolaşarak kan vermeye davet ettiklerini söyledi.

Amaçlarının öğrencilere kan bağışı alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Şen, "Kızılay Erzurum Kan Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçerek kan bağışı kampanyası düzenlemek istediğimiz belirttik. Öğrencilerimizin çağrısı üzerine okula gelen veliler, kamu kurumlarında çalışan amir ve memurlar kan bağışı kampanyasına büyük destek verdi. Amacımız, toplumda kan bağışı kültürünü yayma, kan bağışının hayat kurtardığını anlatma ve ayrıca öğrencilerimizin 18 yaşını doldurduğunda birer gönüllü kan bağışçısı olmalarını sağlamak. Bu anlamda toplumun bütün kesimlerine bu bilinci aşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen'in de destek verdiği kampanyada 100 ünite kan toplandı.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA