Konyalı Yönetmen Mehmet Taşdiken, "Ezilenler" Romanı Beyaz Perdeye Aktaracak

Dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Rus yazar Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin "Ezilenler" adlı romanı, Konyalı yönetmen Mehmet Taşdiken tarafından beyaz perdeye uyarlanıyor.

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesindeki Sonsuz Şükran Köyü'nün proje mimarı ve kurucusu da olan film yönetmeni, yazar ve yapımcı Mehmet Taşdiken, yeni bir sinema filmi ile daha sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Bugüne kadar dizi, belgesel ve sinema filminde birçok başarılı çalışmaya yapımcı, senarist ve yönetmen olarak imza atan Taşdiken, yeni bir sinema projesi için "motor" demeye hazırlanıyor.

Taşdiken, ünlü oyuncu Cemal Hünal'ın da başrol oyuncusu olarak yer alacağı "Rüya Gibi geçti" adlı sinema filminin Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin "Ezilenler" isimli romanının beyaz perdede günümüze bir uyarlaması olacağını söyledi.

Dostoyevski'nin dünya edebiyatının kendisine göre en büyük romancılarından biri olduğunu vurgulayan Taşdiken, şunları kaydetti:

"Tüm hayatım boyunca ilham aldığım, mürebbiye, çok önemli bir hoca olarak gördüğüm bir isimdir. O da insani değerleri daima ön planda tutuyor olmasından, her türlü kötü olumsuz karşılaşmalardan insani bir mesaj çıkarıyor olmasından kaynaklanıyor. Böyle bir romandır. 150 yıl önce tamamen başka coğrafyada, tamamen başka insanların, kültürlerin, başka zamanların içerisinde geçmiş bir olayı biz bugün yine coğrafyayı, zamanı, kültürü, insanları değiştirdiğimiz zaman insanlığın ve insanlar arasındaki ilişkilerin, insani değerlerin hiçbir zaman değişmeyeceğini, demode olmayacağını anlatan bir romandır. Ben de bunu mümkün olabildiğince günümüze, günümüz insanlarına, günümüz hayatına uyarlamaya çalıştım elimden geldiği kadar. Bu film için şu anda hazırlıklar yapıyoruz. Biz sinema filmi olarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Film, İstanbul'da çekilecek. Başrolde Cemal Hünal var, başka oyuncularımız da var. Mayıs ayı içerisinde çekmeyi düşünüyoruz. Vizyona ise önümüzdeki yıl içerisinde sokmayı düşünüyoruz."

Muhabir: Abdulhamit Yaşar

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA