Bayburt Belediye Başkanı Polat Açıklaması

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakını ve örnek hayatını kendimize düstur edinmeli, sünnetini yaşama ve yaşatma gayretiyle emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.

Polat, yaptığı açıklamada, her iki cihanda mutluluğa ulaşmanın yolunun, dünya hayatında elde edilecek en değerli hazinenin, Allah Resulünü tanımak olduğunu belirtti.

"İman etmek, O'nu sevmek, yüce Rabbimize layıkıyla kulluk etmek ve rızasını kazanmak en büyük nimettir" diyen Polat, şöyle devam etti:

"Yüce Mevlamız birçok ayet-i kerimede Peygamber Efendimize tabi olmamız ve onu sevmemiz gerektiğini bizlere bildiriyor. Nitekim bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmuştur; 'De ki, eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.' Yine Hz. Peygamber bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor, 'Kim benim sünnetimi ihya eder, beni sever, beni seven de kıyamet günü cennette benimle birlikte olur.' Bu hadis-i şerifle onu sevmenin en büyük alametinin onun yolundan gitmek olduğunu öğreniyoruz. Onun manevi önderliğine ve sevgisine ihtiyacımız olduğu kadar, onu okuyup iyi anlamak ve yaşantımızı onun rehberliğinde yönlendirmek mutluluğun anahtarıdır."

Polat, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sevgili peygamberimizin güzel ahlakını ve örnek hayatını kendimize düstur edinmeli, sünnetini yaşama ve yaşatma gayretiyle emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası'nın ülkemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada sevgi, şefkat, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olması temenni ediyorum. Yolumuzu aydınlatan, gönüllerimizi sevgiyle dolduran Peygamber Efendimizin şefaatine nail olabilmek duasıyla tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Hhaftası'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Selçuk Kılıç

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA