Simav Naşa Kaplıcaları'na 5 Yeni Lojman Yapılıyor

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, belediye olarak işlettikleri şifalı suları ile ünlü Naşa Kaplıcalarında yatak kapasitesini artırmak maksadıyla yapımına başladıkları 5 yeni lojmanı en kısa sürede tamamlayarak termal turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Simav Naşa Kaplıcaları'na 5 Yeni Lojman Yapılıyor
İnşaat çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye giden Başkan Bütüner, işi üstlenen yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

5 lojman inşaatı tamamlandığında kaplıcadaki yatak kapasitesinin 70’den 110’a çıkacağını ifade eden Başkan Bütüner, 900 bin TL’ye mal olacak lojmanları bir an önce tamamlayarak termal turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Lojman inşaatına harcadıkları 900 bin TL’yi İller Bankasından kredi çekerek temin ettiklerini vurgulayan Başkan Bütüner, İller Bankasından aldıkları 900 bin TL’lik krediyi 10 yıla yaydıklarını ve taksitleri öderken belediye olarak zorlanmayacaklarını söyledi.

Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin şifalı sularından yararlanmak maksadıyla Naşa beldesine geldiğini ifade eden Başkan Bütüner, belediyenin en büyük gelir kapısının da Naşa Kaplıcaları olduğunu söyledi.

Kaplıcadaki yatak kapasitesini artırmanın yanı sıra mevcut lojmanlardaki fiziki durumu iyileştirmek için her yıl yeni yatırımlar planladıklarını ifade eden Başkan Bütüner, yeraltından çıkan 80 derecelik sıcak suyun cilt ve deri hastalıkları başta olmak üzere kırık ve çıkıklar, cinsel rahatsızlıklar, kireçlenme, mide ülseri, egzama, bel fıtığı, ortopedik rahatsızlıklar, böbrek taşlarının dökülmesi, her türlü romatizmal hastalıklar, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar, kadın hastalıkları, nevrit, nevralji, lumbago ve ameliyatlar sonrası rehabilitasyonlara iyi geldiğinin doktor raporları ile tescillendiğini söyledi.

Başkan Bütüner, "Kaplıcamızın şifalı sularının ünü her geçen yıl daha da artıyor. Şifa aramak için gelen müşterilerimize yeşillikler içerisinde huzurlu ve sessiz bir ortamda kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Her biri 60 metrekareden oluşan dayalı döşeli bir apart dairenin bir günlüğü 40 TL . Bu dairede 5 kişilik bir ailenin rahatça barınması için belediye olarak müşterilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Hastalıklarına şifa bulup ayrılanlar bir dahaki dönemde daha kalabalık aileler olarak geliyorlar. Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA