Nilüfer Sanat Tiyatro Atölyeleri'nde Yeni Tiyatrocular Yetişiyor

Bursa’da yeni oyuncu, yazar ve yönetmenlerin yetişmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Nilüfer Sanat Tiyatro Atölyeleri açıldı.

Atölyelerin ilk haftasında Mehmet Ergen dramatik yazarlık, Handan Doğan ise oyunculuk oturumlarında katılımcılarla buluştu. İlk derslerde oyun örnekleri ve seçilen oyunların kurgusal yapısı; tema, dil, diyalog bilgisi konuları uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Nazım Hikmet Kültürevi' nde yapılan eğitimlerde; uygulamalı olarak gösterilen yazarlık atölye ile bedensel devinim, boş alan kullanımı ve söz çalışmaları üzerinde yoğunlaşıyor. Üç ay boyunca devam edecek olan oyunculuk, yazarlık ve yönetmelik atölyeleri hakkında bilgi veren Tiyatro Yönetmeni Mehmet Ergen, atölyelere ilginin çok yoğun olduğunu belirtti.

Ergen, oluşturdukları ekibe verdikleri eğitim ile önümüzdeki yıllarda yeni yetenekleri sanat dünyasına kazandıracaklarını söyledi.

Mehmet Ergen’in yanı sıra Lerzan Pamir, Özge Özder, Meltem Cumbul, Berkun Oya, Özen Yula, Pieter Verstraete, Kubilay Tunçer, Şebnem Sönmez, İpek Türktan Kaynak ve daha birçok tiyatro ustası katılımcılara deneyimlerini aktaracak. Atölyeler her hafta pazartesi ve salı günleri gerçekleştirilecek .