Karamanlı Belediye Başkanı Özger Açıklaması

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger, 2012 yılı faaliyet raporunu değerlendirdi.

Özger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Meclisi Denetleme Komisyonu'nun 2012 yılı faaliyet raporunun, Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında görüşüldüğünü belirtti.

Raporun 4'e karşı 6 oyla reddedildiğini bildiren Özger, "1,5 ayda hazırlanan raporda yapılan iş ve işlemlerde hiçbir usulsüzlüğün, yolsuzluğun olmadığını komisyon başkanı Ali İhsan Avcı kendisi de ifade etti.

Buna rağmen 2012 faaliyet raporu reddedildi" dedi.

Karamanlı halkının iradesi ve takdirinin her şeyin üzerinde olduğunu dile getiren Özger, "Olumsuz bir sonuç çıkmadığı için kendi adımıza çok sevindim. Komisyon üyesi arkadaşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 6 muhalefet partili meclis üyesi arkadaşımızın raporu reddetmesini, siyasetin neticesi olarak değerlendiriyorum. Çünkü kendilerine bunun sebebini sorduğumda daha iyi bir çalışmanın yapılabileceğini söylüyorlar. Tabi ki her zaman daha iyi bir çalışma yapılabilir, bunun sınırı yok. Keşke meclis üyesi arkadaşlarımız siyasi anlamda değil de Karamanlı'yı düşünerek hareket etseydi" diye konuştu.

Özger, belediyenin bütçesi ve borcu hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"2009 yılının Mart ayı sonu itibarıyla toplam borcumuz 3 milyon 623 bin 297 lirayken, 2012 yıl sonunda 3 milyon 241 bin 901 lira olarak gerçekleşti. Bu süre zarfında toplam 6 milyon liraya yakın yatırım yaptık, araç alımları gerçekleştirdik. Özellikle iş makinesi parkını güçlendirerek araç filomuza yeni iş makineleri kazandırdık. Tüm bunlar karımız olmuş. Yani bu yatırımları yapmasak, sadece borç ödesek şu an borcumuz kalmayacaktı. 2009 yılı itibarıyla 7 milyon 400 bin 36 lira olan bütçemiz, 2012 yıl sonunda 14 milyon 707 bin 923 liraya ulaştı. Aradan geçen 3 yılda bütçe anlamındaki büyüme yüzde 100'e yakın gerçekleşti" diye konuştu.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA