Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Gözünü Uzakdoğu’ya Dikti

Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çalışkan, Türk firmalarının en kısa sürede Malezya pazarında yerini alacağına inandığını söyledi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur'da 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 10. Mihas Uluslararası Helal Ürünleri Fuarı'na yerli ve yabancı 400’u aşkin firmanın katıldığını söyledi.

Fuar organizasyonu çerçevesinde Malezya yetkilileri ve Malezya firmaları ile görüşme fırsatı bulduklarını belirten Çalışkan, "Ülkemizin Müslüman ülke olduğunu ve ülkemizde helal standartlarının sıkı denetime tabi tutulduğu vurgusunda bulunarak Türk kanatlı ürünleri sektörünün Malezya’nın ihtiyaç duyduğu ürünleri rahatlıkla karşılayabileceğini anlattık" dedi.

Malezya makamlarının ve fuar ziyaretcilerinin kendilerine çok yakın davrandığını bu kapsamda, fuar katılımcılarının Türk ürünlerine gösterdiği yoğun ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Çalışkan, "Fuar döneminde Ticaret Müşavirimiz Esat Durak’ın girişimleri sayesinde helal standartlarına yönelik olarak Malezya Veterinerlik Dairesı yetkilileriyle bir araya geldik. Çeşitli üretici firmaları ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmelerin olumlu bir havada geçti. Ülkemiz firmalarının sahip olduğu teknik alt yapı ve helal kriterleri bağlamında rakibimiz konumunda olan ülkelere göre çok önde olduğunu bu çerçevede Türk firmalarının en kısa sürede Malezya pazarında yerini alacağına inanıyorum" dedi.

Fuar organizasyonuna, kanatlı ürünleri sektörünü temsilen Bedri Girit ve İstanbul İhracatçı Birlikleri personeli Volkan Kekevi ve Eren Çukurova da katıldı.

Kaynak: İHA