Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'nden Kızılcahamam'a Ziyaret

Ankara Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi, Ulusal Ajans Comenius Projesi kapsamında Kızılcahamam'ı ziyaret etti.

Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'nden Kızılcahamam'a Ziyaret
Ankara Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi, Ulusal Ajans Comenius Projesi kapsamında beraberindeki ortakları ile birlikte Kızılcahamam'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette lisenin Avrupalı ortakları olan Bulgaristan, Litvanya, Polonya, Macaristan, İtalya gibi ülkelerdeki okul yöneticileri ilçenin milli park ve bazı işletmelerini gezdi.

Ziyarete Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı ziyaret ederek başlayan heyet, Başkan Ünal'dan Kızılcahamam hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Soğuksu Milli Parkı Kuyubaşı'na otobüs ile giden gurup, Jeopark Proje Koordinatörü Muzaffer Eker rehberliğinde Kuzcapınar Fosil Ağaç Jeositi'ne kadar yürüdü ve burada kendilerine Jeopark, Milli Park ve fosil ağaçlar hakkında bilgi verildi.

Dönüşte ise Kuyubaşı’ nda Kaymakam Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce’nin de katıldığı öğle yemeğinden sonra Kızılcahamam Çamlık Maden Suyu tesislerindeki üretim kademeleri ve maden suyunun kaynağı gezildi. Burada tesis yetkilileri tarafından da çalışmalar ve üretim hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi.

Ziyaretin son bölümünde Beşkonak Bazalt Sütunları Jeositi gezildi. Heyet ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı .
Kaynak: İHA