Çocuklar “Rüya 1 Gün” Projesi İle Unutulmaz Bir Gün Geçirecek

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün desteğiyle zor şartlar ve imkansızlıklar içinde eğitim gören çocuklara unutulmaz bir gün yaşatmak ve hayatlarında yepyeni pencereler açmak amacıyla “Rüya 1 Gün” projesi hayata geçiriliyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yürütülecek “Rüya 1 Gün” projesinin ilk adımı, 14 Nisan Pazar günü hayata geçirilecek. 14 Nisan Pazar günü Diyarbakır’dan 5’i kız, 5’i erkek toplam 10 başarılı çocuk İstanbul’a gelecek. Hayatlarında ilk kez uçağa binecek çocukların ulaşım sponsorluğunu ise Türk Hava Yolları üstleniyor. Türk Hava Yolları yetkilileri Diyarbakır’a giderek çocukları bizzat alacak ve gezi bir belgesel çekimi için görüntülenecek. 10 öğrenci hayatlarında ilk kez uçağa binip rüyalarını gerçekleştirecek. Öğrencileri Atatürk Havalimanı’nda Ebru Güzel, Şenay Akay, Betül Demir ve Serap Aksoy karşılayacak. Çocukların ilk durağı Aqua Florya AVM’de bulunan dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum olacak.

Çocuklar, İstanbul Akvaryum’da 15 binin üzerinde su ve kara canlısı ile keyifli bir yolculuk yaptıktan sonra İstanbul turu yapacak. Çocuklar Selda Topal’ın evinde Zeynep Demirel ve Gülşah Şam’ın kendi yaptıkları pastalar ve böreklerle ağırlanacak. Ardından Diyarbakırlı minikler kendisi de Diyarbakırlı olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ofisini ziyaret edecek. Ziyaret esnasında miniklere oyuncu Tolgahan Sayışman ve gazeteci-yazar Abbas Güçlü eşlik edecek. “Rüya 1 Gün”, miniklerin Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda 50 bin taraftarın önüne çıkmasıyla son bulacak. Minikler aynı gün son uçakla Diyarbakır’a dönecekler.

Projenin doğuşu ise, Diyarbakır’daki bir köy okulu müdürünün Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal’a ulaşarak, “Yazdığınız ‘İsimsiz’ adlı şiir kitabından okulumuzun öğrencileri için de göndermenizi arzu ediyoruz, mümkün olur mu?” diye sormasıyla başladı.

Selda Topal, hemen kitapları gönderdi. Ertesi gün okul müdürü, telefonla görüştüğü Selda Topal’a, “Öğrencilerimiz o kadar mutlu oldular ki, size bizzat teşekkür etmek istediler” dedi.

Topal, öğrencilerden birine “Hangi takımı tutuyorsun?” diye sordu. “Fenerbahçe” cevabını alan Topal, “İstersen seni Fenerbahçeli futbolcularla tanıştırabilirim” dedi.

Bu sırada telefonu alan öğretmenin “Buradaki çocuklar bırakın bir futbolcuyla tanışmayı, çalışmaktan aralarında futbol maçı bile yapamıyor, ancak rüya olabilir bu” sözleri üzerine Topal kolları sıvadı. Selda Topal, öğretmenin ‘Rüyalarında bile göremezler’ sözünden yola çıkarak “Rüya 1 Gün” adlı projeyi planlayıp önce dostlarına, ardından Fenerbahçe yönetimine bahsetti. Proje büyük ilgi gördü ve herkes tarafından sahiplenilen bir harekete dönüştü.

“Rüya 1 Gün” projesinin ilk etabında Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 10 okuldan 500 öğrencinin rüyasının gerçekleştirilmesi hedefleniyor .
Kaynak: İHA