Başsavcının Görevleri Hakkında Söyleşi

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Ceza Muhakemesi Kanunu dersi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileriyle başsavcının görevleri hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Yıldırım, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Naci Karaduman Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu, 29 yıldır üniversite kürsülerinden uzak kaldığını söyledi.

Hukuk fakültesi öğrencileri ile bir arada bulunmanın kendisine nostalji yaşattığını dile getiren Yıldırım, öğrencilere faydalı olmanın kendisini de mutlu edeceğini belirtti.

Şimdiki hukuk fakültesi öğrencilerinin daha şanslı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, eskiden staj yapmak için adliyeye gittiklerinde hakim ve savcının otoriter anlayışı nedeniyle karşılarına çıkmakta zorlandıklarını belirtti.

-Önemli olan adil olmaktır -

"İyi olmak kolaydır, zor olan adli olmaktır" şeklinde bir sözün bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"İyi olmak kolaydır, popülist olmak daha kolaydır. Ancak yargı mensupları zor olan adil olmayı gerçekleştirmek zorundadır. Yargının verdiği kararlar bazen bir tarafı, bazen de iki tarafı memnun etmez. Biz insanları memnun olup olmaması değil, mevcut hukuka ve yasal düzenlemelere göre doğru olanı yapmalıyız. Bunu yaparken de kimseden alkış beklemiyoruz. Bazen eleştiri olur ve buna da göğüs germek durumunda oluruz. Ama yaptığımız işi doğru yapmalıyız. Bizi ayakta tutan doğru işlerdir."

Yıldırım, daha sonra başsavcı ve savcının görevleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Söyleşinin ardından Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan, Yıldırım'a günün anısına teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA