Ak Parti’li Erdem, Fatih’te İncelemelerde Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Fatih’te restorasyonu yapılarak yenilenen tarihi mekanları gezerek, çeşitli incelemelerde bulundu.

Sulukule’yi gezen Erdem, gerçekleştirilen projeye hayran kaldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ziyaret ettiği Fatih ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Erdem’e Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk eşlik etti. Yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında Sulukule, Silivrikapı Semt Konağı, Zeyrek Sarnıcı, Zeyrek Salihpaşa Caddesi, Ahmet Buhari Tekkesi, Beşikçizade Tekkesi, Tarsus Mescidi, Emir Buhari Camii ve Haremlik binası, Rüstempaşa Medresesi, Sultanahmet Medresesi’ni gezen Ekrem Erdem, Sulukule’nin yenilenen yapısına hayran kaldığını ifade etti.

Sulukule projesine övgüler yağdıran Erdem, “Sulukule meşhur mahallelerden bir tanesi. Basından takip ediyorduk. Görme fırsatımız olmamıştı. Bugün buradaki güzelliği gördük. Gerçekten istenirse güzel şeyler olabiliyormuş. Bana göre ödüllük bir proje. Değerli belediye başkanımızı, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada Türkiye’nin nereden nereye geldiğini, belediyecilikte nereden nereye geldiğimizin en büyük göstergesi. Bura insan merkezli. Yalnız bina yapılmıyor. İnsan ilişkilerinin oldukça sıcak gelişebileceği güzellikte mekanlar hazırlanmış. İnsan imreniyor doğrusu. Şimdiden burada oturacakları kıskanmamak elde değil” dedi.

“Fatih tarihi bir bölge” diyen Erdem, Başkan Mustafa Demir’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Tarihi eserlerin restorasyonu, bazı sokakların yeniden ele alınıp, yeni cephelerin yapılması muhteşem. Bugün gördüklerimden oldukça etkilendiğimden peşinen ifade edebilirim. Gelecekte turizm ve İstanbul’un imajı açısından çok önemli çalışmalar” diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Sulukule ile ilgili olarak, “Şuan hukuken bir problem yok. Projeler zaten bitti. Mülk sahipleri sözleşmelerini yapıp, gelip oturacaklar. Bu süreç bir ayda tamamlanır” şeklinde konuştu.

Silivrikapı Semt Konağı’nı gezen Erdem ile Başkan Demir, orada bulunan vatandaşlarla sohbet edip, çocukları sevdiler .
Kaynak: İHA