Selçuk Chp Parti Okulu'ndan “engellere Yeşil İşık” Projesi

CHP Selçuk İlçe Başkanlığı, Parti Okulu eğitimleri sonucu oluşturulan proje grupları, Selçuk’un dört bir yanında halkla beraber sosyal projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Selçuk Chp Parti Okulu'ndan “engellere Yeşil İşık” Projesi
Proje grupları, bu kez engelli öğrencileri için hazırladıkları sosyal etkinlikler kapsamında onlara muhteşem bir gün yaşattılar. CHP Selçuk İlçe Başkanlığı, tüketici haklarının öğretildiği “Önce düşün, sonra al” ve küçük esnaftan alışveriş yapılması için halka broşür dağıtarak başlattığı "Esnaf vatandaş el ele” projelerinden sonra, şimdi de “Engellere Yeşil Işık” projesini hayata geçiriyor. Selçuk’ta yaşayan engelli öğrenci ve vatandaşlar ile ailelerine yönelik müzikli terapi gerçekleştirildi.

“Engellere Yeşil Işık” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk engelli grubu, Özel Selçuk Goncagül Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu öğretmeni Ferda Özkan'ın gözetiminde, Acarlar köyünde terapist Züleyha Abdullayeva ile buluştu. İlçede ilk kez yapılan bu terapi sürecine Selçuk Engelliler Derneği (SELENDER) Başkanı Mehmet Durmuş da katıldı.

Grubun terapilerine sağlık memuru Yusuf Sayılgan refakat etti.

Acarlar köyünde yaşayan güzel sanatlar doktoru, müzikolog, nefes müzik terapisti Züleyha Abdullayeva tarafından verilen terapide, engelli vatandaşların hepsi ayrı bir müzik aleti çalma uğraşı verdi. Hep beraber söylenen şarkılar ile coşan Selçuk’taki engelliler, bu etkinlikte oldukça mutlu oldular. Terapi sırasında duygulu anlar yaşayan SELENDER Sekreteri Gülşah Akgülüm, terapi sürecinin çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

Gruplar halinde sürekli devam edileceği planlanan terapi için SELENDER Başkanı Mehmet Durmuş, engellilerin durumlarını düzeltici her projeye ve katkıya hazır olduklarını söyledi.

Durmuş, bu nedenle CHP Parti Okulu'nca organize edilen bu projeye katkı koyduklarını, projede emeği olan ve olacak herkese teşekkür etti.

Terapi sonrası bahçede piknik yapıldı. Bir daha yapılacak terapi grubunun ayrıntıları konuşularak, etkinlik sona erdi .
Kaynak: İHA