Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Valisi Yılmaz Arslan Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi inceleme ve temel atma töreni için memleketi Batman’a geldi. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin temel atma törenine katılan Bakan Şimşek daha sonra aralarında Batman Valisi Yılmaz Arslan, AKP Batman il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık bir heyetle Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Şimşek ve beraberindekileri başkanlık binası önünde Belediye Başkanvekili Serhat Temel, karşıladı. Bakan Şimşek ve beraberindekileri makamında ağırladı. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasından sonra basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Bakan Şimşek ve Başkanvekili Temel, görüşme hakkında dışarıda bekleyen gazetecilere kısa birer açıklama yaptı. Son sürece ilişkin herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Maliye Bakanı Şimşek, “Hep birlikte çalışıp inşallah Batmanımızı, bölgemizi daha ileri noktalara götürme noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Beraber yapmamız, çalışmamız gereken konular var. Değerli Valimizle de aynı şekilde Batman’ı, Batman’ın sorunlarını, değerlendirmelerimizi, tespitlerimizi görüşme imkanı bulduk. Tekrar sizlere de ilginiz için, Başkan'a da teşekkür ediyorum” dedi.

‘BU SÜRECİN SONUNDA TÜRKİYE VE TÜRKİYE’DE YAŞAYANLAR KAZANACAK’

Başlayan yeni sürecin sonunda Türkiye ve Türkiye’de yaşayanların kazanacağını belirten Başkanvekili Temel de, “Sayın Bakanımız dile getirdi. Ben de sayın bakanımıza, sayın valimize ve değerli misafirlere teşekkür ediyorum. Tabi hepinizin bildiği üzere yeni bir süreç başladı Türkiye’de. Yeni bir atmosferde, yeni bir ortamdayız diyebiliriz. Biz de bu çerçevede sayın Bakanımızla bazı fikir alışverişlerinde bulunduk. Ben inanıyorum ki bu sürecin sonucunda Türkiye ve Türkiye’de yaşayanlar kazanacak. Ama biz daha çok Batman boyutunu konuştuk. Önümüzdeki yılları nasıl planlayacağımızı, hem kentsel hem de sosyo-külterel anlamda neler yapabileceğimize ilişkin bazı görüş alışverişlerinde bulunduk. Çok faydalı bir görüşme oldu.” şeklinde konuştu.

Serhat Temel, Bakan Şimşek’e üzerinde Batman Belediyesi yazılı el dokuması kilim ve üç dilde yazılmış “Kürtçe Türkçe İngilizce” kitap hediye etti.