Konya İl Genel Meclis Başkanı Selvi'den Açıklama

Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, ''Bundan sonraki çalışmalarımızla yeni sürece hazırlanıyoruz'' dedi.

Selvi, İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası ile girilen yeni süreci değerlendirdi.

Konya İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi ile birlikte 4 yıldır ilçe, belde ve köylerde yaptıkları çalışmalarla, kilitli parke taşı, içme suyu, sağlık, tarım ve spor yatırımlarının gitmediği bölge bırakmadıklarını belirten Selvi, köylerde yaşayanları şehirlerdeki imkanlara kavuşturduklarını dile getirdi.

Eğitime verdikleri önemle 2 bin derslik yaptıklarını aktaran Selvi, ''Bundan sonraki çalışmalarımızla yeni sürece hazırlanıyoruz. Konya'nın her köyünü bir mahalle olarak bundan sonraki sürece hazırlayacağız. PPP olarak adlandırılan kamu-özel sektör ortaklığıyla gerçekleştirilecek proje sayesinde, futbol, basketbol gibi revaçtaki sporlarla ata sporlarımız gelişecek'' diye konuştu.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talep ettiği toplam 358 derslik yapımının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığının müjdesini veren Selvi, Konya İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı ilköğretim okulu yapım programında bulunan derslik yapımıyla, okulların ihtiyacının bu yıl bitirileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA