İzinsiz Yürüyüşe Katıldıkları Gerekçesiyle Tutuklu Yargılanan 2 Öğrenci Tahliye Edildi

Dicle Üniversitesinde izinsiz yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan 2 öğrenci tahliye edildi.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, tutuklu öğrenciler Özge Torun, Şevin Batu ile avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı ek iddianamede, sanıklar hakkında açılan kamu davasının başka bir dosyayla birleştirilmesine karar verildiğini belirtti.

Ek iddianameye karşı savunmasını yapan Şevin Batu, eylemin olduğu gün örgütsel çağrı olmadığını, sadece bildiri ve afişler dağıtıldığını öne sürerek, eyleme binlerce insan gibi kendisinin de katıldığını söyledi.

Özge Torun ise açlık grevlerine dikkat çekilmesi için yürüyüşe katıldığını anlatarak, dosyada aleyhine bulunan mevcut görüntülere ilişkin bilgi ve belgeleri kabul etmediğini kaydetti.

Sanık Özge Torun'un avukatı Barış Güngör de iddianameye bakıldığında örgütsel çağrı olmadığının anlaşıldığını ileri sürerek, müvekkillinin öğrenci olması nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklulukta geçirdikleri süreyi, öğrenci olmalarını ve delilleri karartma ihtimali bulunmamasını dikkate alarak sanıkların tahliyesine verdi.

Diyarbakır'da 2009 yılında izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölüm yıl dönümü nedeniyle 6 Aralık 2012'de düzenlenen izinsiz yürüyüşte gözaltına alınan öğrenciler Özge Torun ve Şevin Batu, emniyetteki sorgularının ardından ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmıştı.

Muhabir: Aziz Aslan / Meral Özdemir

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA