16 Yeni Yatırımın Temeli 'sanayi Mahallesi’nde Atıldı

Kağıthane’de 16 yeni yatırımın ilk temeli Sanayi Mahallesi’nde atıldı.

16 Yeni Yatırımın Temeli 'sanayi Mahallesi’nde Atıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Geçmişte başbakanlar temel atmak için fırsat arardı. Ama şimdi Başbakanımız temel atmalara gitmiyor, gidemiyor. Çünkü Başbakanımız yapılanları açmaktan temel atmaya vakti yok” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın start verdiği 158 milyon lira değerindeki 16 yeni yatırımının ilk temel atma töreni Kağıthane’deki Sanayi Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AK PARTİ’NİN DOĞDUĞU YER KAĞITHANE’DİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sanayi Mahallesi’nin Kağıthane’de çok farklı bir yeri olduğunu ifade ederek, “Sanayi Mahallesi Kağıthane’de değil İstanbul’da da farklı bir yerdir. Ben aslında AK Partinin doğduğu yer Kağıthane’dir desem hatta Sanayi Mahalsidir desem yalan söylemiş olmam. Sanayi Mahallesi, AK Parti’nin mayasıdır. Sizler biliyorsunuz ki biz mücadeleleri burada yaptık, biz siyaseti burada öğrendik. Biz siyaseti sizden öğrendik ve biz sizden aldıklarımızla da hizmet etmeye çalışıyoruz. Hatırlarsınız biz iktidara gelmeden doğrusu AK Partiyi kurmadan önce Sanayi Mahallesi İstanbul ve Kağıthane’nin sıkıntılarını birlikte yaşıyorduk. En büyük problem vardı, Bunlardan iki tanesi su ve yolsuzluktu. Büyük vaatlerle geldiler ülkeyi soydular, zaman zamanda darbeler yaparak kasada Ne Var Ne Yok götürdüler. Ne zaman ki Sanayi Mahallesinin anlayışı Sanayi Mahallesinin misyonu siyasette bizde varız dedi ve Türkiye değişmeye başladı.

Allah şükürler olsun ki yaptığımız hizmetlerle halkın da desteği artıyor” dedi.

Kağıthane’de ki 158 milyon TL değerindeki projenin Türkiye’de giderek artacağını söyleyen Erdem, “Devasal projeler tek başına 26 milyon TL’lik bir proje ve büyük bir proje. Tek başına Sanayi Mahallesi’ni değiştirecek değerini artacak. Yalnız bu sokağın değil, buraya bakan binaların değil, Sanayi Mahallesinin katma değerine kesinlikle katma değer katacak bir projedir” diye konuştu.

“HALİÇ KOKAN BİR DEREYDİ”

Türkiye’deki bu projeleri dünyanın hayranlıkla izlediğini dile getiren Erdem, şunları söyledi: “Bugün gelişmiş ülkelerin çoğu bile bugün altına imza attığımız projeleri hayal edemiyorlar. Çünkü dünyada kriz var. Herkes tasarruf yapıyor ama Türkiye hizmete devam ediyor, temel atmalara devam ediyor. O kadar çok şey yapıyoruz ki geçmişte başbakanlar temel atmak için fırsat arardı. Ama şimdi Başbakanımız temel atmalara gitmiyor gidemiyor. Çünkü Başbakanımız yapılanları açmaktan temel atmaya vakti yok. Öyle bir tane projesinde açılışı yapılmıyor. Her gittiği yerde 10 tane 20 tane 100 tane devasal projeler hayata geçiriliyor. Hayal mi ederdik hayal mi derdik boğazın sularının Haliç’e geleceğini, Çünkü haliç kokan bir dereydi. Yağmur yağdığı zaman da göl olurdu.” Bugüne kadar çok büyük hizmetler üretmeye çalıştıklarını dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise bu hizmetlerin her zaman devam edeceğini söyledi.

Kılıç, buna benzer projelerin her yerde yapılacağını belirterek, “Sadece sanayi bölgesinde yapılan hizmetler bir il ölçeğinde bile çok zaman harcanamayacak hizmetleri inşa ediyoruz. Zamanı hizmete dönüştürerek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mahallemizde park alanı üretmek için çok zorlanıyorduk ama burada atılacak temelle artık o zorlukları yaşamayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Sultan Selim Hizmet Kompleksi’nin temeli Erdem ve Kılıç’ın butona basmasıyla atıldı.

SANAYİ MAHALLESİ 25 MİLYON TL’YE YAPILACAK

25 milyon 780 bin lira olarak belirlenen Sanayi Mahallesi Şen Kardeşler Sokak'ta yapılacak kompleks 21,445 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 500 araçlık otoparka sahip kompleksin mahalle park sorununa çözüm getirmesi bekleniyor, kapalı pazaryeri ile mahalle sakinlerinin alış verişlerini sıcak ve sağlıklı bir ortamda yapmalarının sağlanması hedefleniyor. Muhtarlık, Aile Sağlığı Merkezi, Bilgi Evi ve İSMEK merkezlerine sahip kompleks, 350 kişilik çok amaçlı salonuyla ilçe hizmetine açılacak .
Kaynak: İHA