Nazilli'de Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, “Yaşam kalitenizi yükseltin, sigara ve alkole bağımlı olmayın” dedi.

Nazilli'de Yeşilay Haftası Etkinlikleri
Dr. Nail Ündağ, Yeşilay Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada: “Sigara, uyuşturucu ve alkollü içeceklerin zararlı olduğu herkesçe bilinmektedir. Ancak insanlarımız bağımlı hale geldiklerinde ne yazık ki bilinçsiz bir şekilde bunları aşırı derecede tüketerek kendilerine büyük oranlarda zarar vermektedirler. Oysa Sağlık Bakanlığımız tarafından alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların bırakılması ve bu alışkanlıkların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi konusunda oldukça kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Örneğin sigara, toplumumuzda çok yaygın olarak kullanılan ve en zararlı maddelerden biridir. Sigara içen insanlar, ömürlerinin önemli bir bölümünü bu kötü alışkanlığa teslim ederler. Oysa sigara başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa sebep olmaktadır. Sağlık Bakanlığımız tarafından 4207 sayılı ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’ ile belirlenen düzenlemelerin takibine ilişkin denetimlerin daha etkili ve hızlı bir şekilde yapılması, izlenmesi ve raporlanması amacıyla 'Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi' geliştirilmiştir” dedi.

Açıklamasını sürdüren Hastane yöneticisi Dr. Ündağ: “Madde bağımlısı olan kişilerde geçici olarak sahte ve sanal bir tatmin duygusu oluşur. Madde bağımlıları kriz döneminde dayanılmaz eklem ağrıları, kramplar gibi anatomik ve fizyolojik rahatsızlıklar geçirirler. Algı dengeleri altüst olur. Ülkemizde bağımlılıkla mücadele etmek için Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlığı İzleme Merkezi (TUBİM) 08 Ekim 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile şube müdürlüğü olarak oluşturulmuştur” diyerek, “TUBİM, toplum sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın hayatlarını tam iyilik hali içinde sürdürmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Yeşilay Haftası süresince ve yıl boyunca alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve insan sağlığına olan zararlarıyla ilgili Sağlık Bakanlığımız pek çok yayın yapılmakta ve halkımızı bilgilendirilmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA