Milletvekili Yılmaz Arıtma Tesislerine Kesildiği İddia Edilen Kirlilik Cezası Değerlendirdi

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşaklılar Vakfı’nın toplantısında gündeme gelen ve organize sanayi bölgeleri ile bazı işletmelerin 2012 yılında toplam bir milyon TL kirlilik cezası yediği yolundaki tartışmaları değerlendirdi.

Milletvekili Yılmaz Arıtma Tesislerine Kesildiği İddia Edilen Kirlilik Cezası Değerlendirdi
Milletvekili Yılmaz, ''Ortada bir yanlışlık var. UOSB kirletmedik diyor, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ceza kestik diyor” dedi.

Uşaklılar Vakfı’nın geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği toplantıda gündeme genel organize sanayi bölgelerindeki arıtma tesislerine ve bazı firmalara toplam bir milyon TL kirlilik cezası kesildiği yönündeki tartışmalar devam ediyor. Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) dün, toplantıda gündeme gelen iddiaları yazılı açıklama ile cevap vermişti. Bu açıklamanın ardından CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’da gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, “Ortada bir yanlışlık olduğu kesin. OSB kirletmedik diyor ama Çevre Müdürlüğü ceza kestik diyor” dedi.

Çevre gibi hassas konularda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda organize sanayi bölgelerine uygulanan idari para cezaları ile ilgili soruyu kendisinin sorduğunu ifade etti.

Bilgi almak amacıyla sorduğu soruya Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asak'ın cevap verdiğini de belirtti.

Toplantıda herhangi bir organize sanayi bölgesi yada firma hakkında açıklama yapılmadığını genel bir değerlendirme yapıldığını da anlatan Milletvekili Yılmaz, “2012 yılında UOSB ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne çevreyi kirlettikleri için toplam 1 milyon TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Ortada bir yanlışlık olduğu kesin. UOSB kirletmedik diyor ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ceza kestik diyor. Ancak UOSB'de çevreyle ilgili ciddi sorunların olduğu açık. Her gün tonlarca tekstil atığı hiçbir önlem alınmadan yakılarak imha ediliyor. Bunu herkes biliyor, bilmeyenler gidip görebilir. Ben bu kentin milletvekili olarak konuya açıklık getireceğim. Ceza kesildiğini söyleyen kurumdan ceza gerekçelerini soracağım. Herkesin bunu bilmeye hakkı var. Daha sonra düzenleyeceğim basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendireceğim'' dedi.

Kaynak: İHA