İşadamının Öldürülmesi Davasında Sanıklara İki Müebbet

İzmir’de 2004 yılında ortadan kaybolan ve 2009’da kemikleri bulunan Özden’in öldürülmesiyle ilgili İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan iki sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Mustafa Edik ve Güneş Murat Baltacı ile öldürülen iş adamı Sezai Rahmi Özden'in yakınları ve her iki taraf avukatları katıldı.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Mustafa Edik hakkında, Özden'in öldürülmesine azmettirdiği, Güneş Murat Baltacı hakkında ise cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Güneş Murat Baltacı ve tutuksuz sanık Hakan Zambak'ı, Sezai Rahmi Özden'in aracını yakmak suçundan da 5 yıl 10'ar ay, tutuksuz sanık İsa Edik'i de ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı.İş adamı Sezai Rahmi Özden, sahibi olduğu Sözden Demirçelik ile satın alıp adını Say Metal olarak değiştirdiği Ege Metal'i sattıktan sonra, 2004 yılının ekim ayında ortadan kaybolmuştu. Sezai Rahmi Özden'in dosyası, 2007 yılında kurulan özel bir ekiple tekrar araştırılmaya başlanmış, polisin 2 yılı aşkın süren teknik ve fiziki takibinin ardından, 2009'un Ağustos ayında düzenlenen operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Mustafa Edik, avukat Talat Tekkılıç, avukatın şoförü Güneş Murat Baltacı'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan sorgulama sonunda, fabrikanın genel müdürüyken hisseleri ele geçirdiği ileri sürülen Edik, avukat Tekkılıç, şoförü Baltacı tutuklanmış, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Avukat Tekkılıç, dava açılmadan önce tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmişti .