Hastanede 'kadın Erkek Fırsat Eşitliği' Konferansı

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından "8 Mart Kadınlar Günü" dolayısıyla "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği" başlıklı konferans düzenlendi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tevfik Sünter katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Halil Keskin, evin başının erkek, boynunun da kadın olduğunu hatırlatarak, "Boyun nereye dönerse başta oraya döner. Kadın, erkek eşit değildir. Eşit olsaydı Allah ikisini aynı yaratırdı. Kadın özeldir. Kadın narindir. Yani farklıdır. Kadına pozitif ayrımcılık yapılmasının taraftarıyım. Ancak, kadınlar sömürülüyor. Televizyonlarda izlediğimiz filmlerin arasındaki yayınlanan çikolata reklamında kadın ön planda, ceket reklamında ise yine kadın ve ortada ceket görünmüyor. Yani sergilenen kadın. Kadınlar sömürülüyor" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, katılımcılara "Kadın erkek fırsat eşitliği" ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Konferansa, Samsun'daki kamu hastanelerinde görevli bayan müdürler, ebe, hemşire ve hastane personeli katıldı.

Kaynak: İHA