Ak Parti Kars Milletvekileri’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ortak mesaj yayımladılar.

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, yayımladıkları ortak mesajda; “8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerinin dile getirildiği çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Annelik gibi kutsal bir görevi üstlenmiş kadınlarımızı sadece bu günde ön plana çıkartmakla, aile ve toplum üzerindeki hak ettikleri kazanımları ödemiş olamayız. Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol halen hafızalarımızdadır. Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu kadınlarına seçme - seçilme hakkını vererek, kadınlarımıza hak ettikleri değeri tüm dünya ya göstermiştir” dediler.

Milletvekilleri Prof. Dr. Kılıç ile Arslan, mesajlarında şu ifadelere yer verdiler: “Partimizin ve hükümetimizin kadınlarımıza yönelik, kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalar yaptı. Özellikle Medeni Kanunda yapılan düzenlemeler, 2009 yılında kurduğumuz Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması Türkiye'nin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olmuştur. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında daha özgür ve aktif olarak görev almaları için bu yöndeki çalışmalarımız bundan sonrada etkin şekilde devam edecektir.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görevler düşmektedir. Kadınların, her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dileği ile tüm kadınların Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz.”
Kaynak: İHA