Sobanı Dikkatli Yak Hayatını Yakma Projesi Ödülleri Verildi

Son zamanlarda artan soba zehirlenmelerine dikkat çekmek için ‘Sobanı Dikkatli Yak Hayatını Yakma’ projesi kapsamında, soba zehirlenmelerini önleme konulu kompozisyon ve resim yarışması ödül töreni yapıldı.

Sobanı Dikkatli Yak Hayatını Yakma Projesi Ödülleri Verildi
Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Erdem Koleji’nde düzenlenen ödül töreni öncesi konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Tanrıverdi, Türkiye’de ve Gaziantep’te her kış önlenebilmesi mümkün olan soba zehirlenmelerine bağlı olarak yüzlerce vatandaşı karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı kaybettiğimizi belirterek, “Basit ve ucuz alınabilecek birkaç tedbir ile bu trajedik olayı engellemek mümkündür. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün koruyucu sağlık hizmeti kapsamında, soba zehirlenmelerini önlemek amacıyla toplum içinde farkındalık oluşturmak asli görevlerinden biridir. Çünkü en ucuz ve etkili tedavi modeli hasta olmamaktır. Hastalık gelmeden tedbir almaktır. Bu sorumluluk hissi ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Şahinbey Kaymakamlığı ve Üniversitemiz işbirliği ile “Sobanı Dikkatli Yak, Hayatını Yakma” projesi kapsamında birçok çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, “Soba zehirlenmeleri konusuna seyirci kalmadık. Valimizin, Bakanlığımızın önderliğinde, yerel yöneticilerle, Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığı müdürleriyle ve tüm paydaşlarımızla, herkesle 7’den 70’e bir olalım, beraber olalım. Bu sorun için çareler üretelim. Basit, ucuz tedbirlerle bunlar önlenebilir. O yüzden Şahinbey Kaymakamlığı olarak, soba zehirlenmeleri konusunda Bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerden detektör cihazı aldık. Karbon monoksit cihazı almaya devam edeceğiz. Köy ve mahalle muhtarlarımızla bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğiz. Sevgili yavrularımız, öğretmenlerimiz, okul aile birliği başkanlarımızla bu çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Sağlık teşkilatı değerli uzmanları desteğiyle bu çalışmalara devam edeceğiz. Çünkü onlar uzman olduğu için bu konuda onların desteğini alacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler ve plaketler verildi.

Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Tanrıverdi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Recep Emol, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat, Erdem Koleji Genel Müdürü Metin Zirek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kaynak: İHA