Kaymaklı’da Çiftçi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymaklı’da Çiftçi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Bilgilendirme toplantısına, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu, Derinkuyu İlçe Müdürü Vedat Kaya, İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Teknikerler ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda katılımcılara ilk olarak; Tekniker Ramazan Özdemir tarafından, Tarım Sigortası uygulaması, kapsamı, sigorta Son poliçe tarihleri, riskler, teminat altına alınan ürünler ve oranları hakkında bir sunum yapılarak, üreticilerin konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı.

Alternatif Ürün Yetiştiriciliği konusunda ise Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu tarafından; bölgemizde yetiştirilen ve yetiştirilmesi mümkün olan Kuru Fasulye, Yağlık Ayçiçeği, Patates, Yem Bitkileri, sofralık ve salçalık domates maliyetleri ve kârlılık oranları hakkında bir analiz yapıldı. Eroğlu, üreticilere patatese alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda bahsi geçen ürünlerin tarımına yönelmeleri ve ekim nöbetine dâhil etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu

Kaynak: İHA