Gediz Üniversitesi'nde 76 Okuldan 320 Öğrenci Münazara Edecek

Gediz Üniversitesi, düşünen ve bunu ifade edebilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü ve bilgi seviyesi yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek için kolları sıvadı.

İki yıldır üniversiteler arasında yapılan münazara şampiyonası liselere de taşındı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Gediz Üniversitesi İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası düzenlendi.

İzmir Fen Lisesi’nden Türk Koleji’ne, Bornova Anadolu Lisesi’nden Çakabey’e, Yamanlar’dan İzmir Kız Lisesi’ne 76 okuldan toplam 320 öğrenci karşı karşıya gelecek, fikirlerini yarıştıracak. Onlara 80 öğretmen ve 100’ün üzerinde üniversiteli eşlik edecek. Beyin fırtınasının eseceği şampiyona, 9 Mart 2013 Cumartesi başlayacak, 12 Mart Salı günü final maçıyla sona erecek.İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazara karşılaşmalarında, ağırlıklı olarak eğitim ele alınacak. Şiddet, göç, adalet, sağlık ve siyaset üzerine de kafa yorulacak. Hükümet kanadındakilerden bir konuyu savunması, muhalefettekilerin de o fikri çürütmesi istenecek. Jüride ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Dokuz Eylül, Koç, Yeditepe, Selçuk, İstanbul Ticaret ve Fatih üniversitelerinden, ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece sahibi 70 öğrenci görev alacak. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirilecek. Dört gün sürecek zorlu turnuvayı birincilikle tamamlayarak şampiyonluk kupasını kaldıran öğrencilere ve öğretmenine mini ipad, ikinci ekibe ise netbook verilecek. Gediz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada münazaraya gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla okul yöneticilerine, öğretmenlere, ailelere ve öğrencilere teşekkür etti. Bu turnuvayı eğitime ve geleceğe önemli bir katkı olarak gördüklerini belirterek, “Özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlerin yetişmesinde, münazaraların büyük payı var. Üniversitemizde mikrofon başına geçecek evlatlarımız arasından, gelecekte ülkemizin başına geçecek liderlerin çıkmasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin büyük hedeflere koşabilmesi ve devler liginde yer alabilmesi için her alanda iyi yetişmiş devlet adamlarına ihtiyacı var.” dedi.