Alaplı Da Minik Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılanıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Karşıyaka ilkokulunda minik öğrencilere yönelik çizgi film eşliğinde çevre ile ilgili eğitim semineri verildi.

Alaplı Da Minik Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılanıyor
Alaplı Çevre Korunma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçedeki ilkokul öğrencilerine yönelik çizgi film ve slayt eşliğinde çevre ile ilgili eğitim semineri verdiklerini söyledi.

Slayt ve çizgi film eşliğinde verilen eğitim seminerinin verimli geçtiğini belirten Türkyılmaz, “Seminerimizde önce çevremizin nasıl kirletildiği, çevreye rastgele atılan çöpler ile ilgili slayt gösterimi yaptık. Ayrıca çizgi film eşliğinde çevremizi nasıl kirlettiğimizi anlattık. Bizler çevremizi çok hor kullanıyoruz, elimizde ve evimizde bulunan çöpleri çöp kutularına değil rastgele yerlere atıyoruz, pikniğe gittiğimizde ürettiğimiz çöpleri oturduğumuz alanda bırakarak temiz bulduğumuz çevreyi kirli bırakıyoruz, tuvalete gittiğimizde yine temiz bulduğumuz tuvaleti kirletiyoruz maalesef çıkarken bulduğumuz gibi değil kirlettiğimiz gibi bırakıyoruz. Sevgili öğrenciler sizler geleceğin teminatısınız bu çevre sizlere bizlerden emanet sizler olsun bizler gibi çevreyi kirletmeyiniz” dedi.

Seminerde çizgi film eşliğinde büyükler tarafından çevrenin nasıl kirletildiğini gören öğrenciler hem eğlendiler hem de bilinçlendiler .
Kaynak: İHA