Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Oyunları Kapsamında Protokol İmzaladı

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ne ait “Şafak Erdur-Seyfi Ali Türkoğlu Spor Tesisi”nin 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılması için protokol imzalandı.

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Oyunları Kapsamında Protokol İmzaladı
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk ile Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz arasında imzalanan protokolle, Akdeniz Belediyesi’ne ait olan “Şafak Erdur-Seyfi Ali Türkoğlu Spor Tesisi” bakımdan geçirilerek İçel’de Haziran ayında yapılacak Akdeniz Oyunları’na hazırlanacak.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Tesis Direktörü Kutlay Bulut ve Tesisler Danışmanı Mithat Ertaş ile birlikte Akdeniz Belediye Başkanı Türk’ü makamında ziyaret etti. Akdeniz Oyunları’nın bir bölümünün, Akdeniz ilçe sınırları dahilindeki tesislerde yürütüldüğünü belirten Genel Koordinatör Korkmaz, “Belediye Başkanımız ile bir protokol imzalayıp yolumuza davam edeceğiz. İçel’deki tüm belediyeler gibi Akdeniz Belediyemiz de oyunlarımıza verebileceği her türlü katkıyı veriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başkanımız Sayın Fazıl Türk ile Akdeniz Oyunları’nı en iyi şekilde icra etmek için her türlü işbirliğini yerine getireceğiz” dedi.

Akdeniz Oyunları’nın ülke ve kent için önemine dikkat çeken Başkan Türk de oyunların, İçel’in cazibesini ulusal ve uluslararası anlamda arttıracağını vurguladı. Oyunların, İçel’in geneline yayılması gerektiğini de dile getiren Türk, “Çalışmaları ve çabaları nedeniyle Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’ne teşekkür ediyorum. 2013 Akdeniz Oyunları’nın, ülkemizde ve ilimizde en iyi şekilde geçmesi ve ev sahipliğini en iyi şekilde dünyaya ispatlamamız için herkesin üzerine düşeni yapacağına eminim. Akdeniz Belediyesi olarak mevcut olanak ve her türlü desteği sunmaya her zaman hazırız. Bu anlamda, Akdeniz sınırları içindeki uygun tüm yerleri olimpiyatların hizmetine verebiliriz. Gerçekten de bu kadar kısa bir dönemde, böylesine büyük bir sorumluluğu alıp üstesinden kalkmak, her ülkenin ve kentin harcı değildir. Bu anlamda, kentimizin oyunları başarıyla yerine getireceğine ve dünyada ses getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Türk ile Genel Koordinatör Korkmaz arasında protokol imzalandı .
Kaynak: İHA