Bülent Arınç ve Bakan Çelik’ten İtb Berlin Fuarı’ndaki Türkiye Standına Tam Not

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB) Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen fuarda Türkiye standını gezen Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Çelik, standın gerek yerleşim gerekse tüm turizm öğelerinin tanıtımına yer vermesi anlamında son derece başarılı olduğunu belirtti.

Stantlarda başarılı sunumlar gerçekleştirilerek, ülkenin tüm tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin başarıyla tanıtımının yapıldığını ifade eden Arınç, fuarda tanıtım stratejisinde deniz kum güneşin dışında ülkenin diğer tarihi ve turistik değerlerinin de başarıyla sunumunun yapıldığını görmekten memnun olduğunu söyledi.

Fuarda örnek bir Türkiye tanıtımının yapıldığını vurgulayan Arınç, Almanya'nın Türkiye turizmi için önemine de dikkat çekerek, yapılan çalışmalarla belirli bir noktaya gelen Almanya'daki potansiyelin daha da artırılacağını ifade etti.

Ziyaret ettikleri her stantta Türkiye'nin mutfağından kültür varlıklarına doğal güzelliklerine dokunulabildiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, Türkiye standının oldukça başarılı bir sunum yaptığını kaydetti.

Stantların ebatlarının küçük ancak ifade ettikleri değerlerin büyük olduğunu belirten Bakan Çelik, verilen büyük emeğin stantlardan görülebildiğini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bugün açılan Türk standında ülkemiz 3 bin 79 metrekarelik alanda 105 stant ve 122 katılımcıyla temsil ediliyor.

Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı’nda ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yapıyor.

Oliympos, Kaz Dağları ve Marmaris’ten gelen temsilcilerin yer aldığı stantlarda botanik çeşitliliğe, kültürel zenginliğe, Anadolu kültürüne özgü eşsiz lezzetlere ve geleneksel el sanatlarına vurgu yapılıyor.

İzmir’in EXPO adaylığına ilişkin olarak özel bir tanıtımın da gerçekleştirildiği fuarın resmi ziyaretçileri arasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, vali ve gazeteci yer alıyor.

Bu yıl 47’ncisi düzenlenen fuara Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katılıyor .
Kaynak: İHA