Bakan Güler: Fransa ve İspanya'da 16 Pkk ve Kck Üyesi Tutuklandı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, uluslararası işbirliği çerçevesinde Fransa ve İspanya’da terör örgütü PKK ve KCK’ya karşı yürütülen operasyonlarda 16 örgüt üyesinin tutuklandığını söyledi.

Bakan Güler, Emniyet Müşavirleri Değerlendirme Toplantısı ve 'Türk Polisi’nin Dünya Barışı ve Güvenliğine Katkıları’ temalı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Programda konuşan Güler, Türk polisinin yurt dışında yaptığı çalışmalara ve işbirliğine değinerek bu çalışmalar neticesinde nitelikli işbirliklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Uluslararası alanda izah edilen güvenlik işbirliği faaliyetlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin etkili ve istikrarlı bir dış politika aracı haline geldiğini dile getiren Bakan Güler, “Emniyet Genel Müdürlüğü, dünyanın çeşitli coğrafyalarında yürütmekte olduğu iş birliği faaliyetleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin görünürlülüğünü ve etkinliğini artmasına pozitif katkı sağlamaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün alanıyla ilgili 89 ülkeyle imzalanan hukuki metinler çerçevesinde ulusal çıkarlarımız iyi niyet ilkeleri doğrultusunda ikili ve çok taraflı uluslar arası politikalar sürdürülmekte ve polis iş birliği faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte BM, AB ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Uluslar arası Polis Teşkilatı ve diğer çok uluslu organizasyonlara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uzman personel katkısı küresel barış ve istikrarın sağlanması için önemli adımlar arasındadır." dedi.

PKK VE KCK OPERASYONLARIPolisin yurt dışında birçok polisin eğitimine katkıda bulunduğunu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Güler, şunları kaydetti: “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yurt dışı çalışmalarında görünen artış beraberinde nitelikli işbirliğini getirmektedir. Son olarak Fransa ve İspanya’da terör örgütü PKK ve KCK’ya karşı yürütülen ve 16 örgüt üyesinin tutuklandığı operasyonlarda olduğu gibi ortak anlayış çerçevesinde karşılıklı iş birliği sağlanmıştır.”Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Türk Polisi’nin Dünya Barışı ve Güvenliğine Katkıları'’ temalı fotoğraf sergisinin kurdelesini kesti. Sergiyi gezen Güler’e Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar fotoğraflar hakkında bilgi verdi .