Hamzaçebi: 2b Yasasında Haklı Çıktığımız İçin Üzgünüm

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2B arazileriyle ilgili düzenlemede kendilerinin haklı çıkmasından dolayı üzüldüklerini söyledi.

CHP, 2B arazisiyle ilgili hükümetin düzenlemesine tepki amacıyla Beykoz’da eylem yaptı. Grup Başkanvekili Hamzaçebi ve bazı CHP milletvekillerinin katıldığı eylem miting havasında geçti. 2B arazileriyle ilgili düzenlemenin başından itibaren yanlış olduğunu savunan Hamzaçebi, rayiç bedelLerin çok yüksek belirlendiğini ileri sürdü. Bu konuda vatandaşın bu parayı ödeyemeyeceği konusunda baştan itibaren uyarıda bulunduklarını kaydeden Hamzaçebi, hükümetin yüzde 70 olan oranı daha sonra yüzde 50’ye düşürdüğünü belirtti.

Yine de vatandaşın ödemesi gereken miktarın çok fazla tuttuğunu belirten Hamzaçebi, “Başta bir yanlış yapıldı. Siz bu yanlışın üzerinden ne oran alırsanız alın sizi başka bir yanlışa götürür. Hükümet bu konuda maalesef gıdım gıdım adım atıyor. Bu konuda haklı çıktı ve haklı çıktığımız için üzgünüm.” diye konuştu.

CHP İstanbul İL Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da hükümetin derdinin sorun çözmek olmadığını ileri sürdü. Salıcı, “Bu yasadan 10 milyar, 20 miyar lira gelir bekliyoruz diyorlar. Amaç sorun çözmek olsaydı böyle bir beklentiye girilmezdi.” şeklinde konuştu.

Salıcı, vatandaşları Meclis’teki grup toplantısına davet etti. Mitingde bazı 2B arazisi sahiplerine de söz hakkı verildi.

Konuşmacılar belirlenen fiyatların çok yüksek olduğunu söyledi.

Mitingde hükümet aleyhine dövizler taşıyan vatandaşlar, sloganlarla da iktidara tepki gösterdi.