Çelik: Ağrı'ya 6 Bir Kişinin Çalışacağı Çağrı Merkezi Yapılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ağrı’ya gelerek AK Siyaset Akademisi'nde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda konuşan Hüseyin Çelik, Ağrılılara, 6 bin kişinin istihdam edileceği bir çağrı merkezinin müjdesini verdi. Türkiye’deki siyasi süreci değerlendiren Hüseyin Çelik, en büyük sıkıntının ırkçılıktan kaynaklandığını söyledi.

Irkçı zihniyeti başka bir ırkçı zihniyeti doğurduğunu anlatan Çelik, doğuda öz Kürtlerin çoğunluğunun soyadı öztürk, türkçü, türk, türkmenoğludur ve benzeridir. Niye buna gerek duyalım. Geçenlerde İstanbul’da söyledim. Ahmet Türk’ün soyadı ile türk olunca türk mü oldu. İsim değiştirmekle bir şey ve gerçeği değiştiremezsiniz. Namık Kemal örnek veriyor. Simsiyas bir zenciye Gülbeyaz ismini vererek değiştiremezsiniz. Bir işadamımız vardı adı Korkmaz, soyadı Yiğit. Çakıcı telefon ettiğinde adamın kimyası bozulurdu. Burada öz ve içerik önemlidir. Bu ırkçı kafa ve ırçı zihniyet bunu doğurdu." dedi.

Çözüm sürecine değinen Çelik, "Yıllardan beri bu memlekette 40 bin kişi hayatını kaybetti. Doğudan batıdan, askerden polisten PKK’lıdan vatandaştan 40 bin kişi hayatını kaybetti. Ve bu kör dövüş devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde red, asimilasyon ve inkarı bir tarafa ittik. O gün bugün biz güneydoğu meselesinin bir ekonomik mesele olmadığının söyledik. Anadilde yayından seçmeli ders koymaya kadar her türlü çalışmayı yaptık. PKK diyor ki bunlar kendinden mi oldu? Efendim biz canımızı veriyoruz, can alıyoruz, kanımız dökülüyor. Bunun karşılığında taviz veriliyor. Meseleye böyle yaklaşırsanız hem meseleyi çarpıtırsınız hem de hakkın inkarı olur. Niye kan dökmekle, can vermekle bu iş olsaydı 199O'larda her yıl 3-4 bin PKK’lı öldürülüyordu. Her yıl bin polis-asker şehit ediliyordu. O gün polisiye ve askeriye tedbiri dışında bir şey yoktu. Fakat AK Parti devlet aklı haline gelince iş değişti. Bu meselenin dini, siyasi, diplomatik boyutları vardı. PKK, BDP istedi diye mi TRT Şeş’i kurduk. Onlar TRT Şeş’e TRT Cahş demiyorlar mı? PKK, BDP istese istemese de Kürt vatandaşlarımızın bütün makul taleplerini yerine getirdik. Artık barış süresi silahın kendini ifade etmemesine yöneliktir. Biz BDP’lilere diyoruz ki gelin Mecliste Abdullah Öcalan’nın bütün fikirlerini söyleyin. İster federasyonu tartışın ister anadilde eğitimi tartışın ne konuşacaksanız konuşun. Amaç terörü meşrulaştırmadan , şiddeti , kaba kuvveti ve terörü bir çözüm aracı dayatmadan yapın. Bu sürecin altına elimizi koyduk. Sayın başbakanımız büyük bir liderlik gösterdi. Eğer aklımızı duygularımızın ve hislerimizin önüne koyarsak bu meseleyi çözeriz." ifadelerini kullandı. Muhalefet ve CHP’ye eleştiriler gönderen Çelik, "Bakın MHP karşı çıkıyor niye çıkıyor. Çünkü Kürtçülük ortadan kalkarsa Türkçülük prim yapmaz. Etki tepki doğurur. Bu barış süreci başa bitsin. BDP marjinal bir parti olur bunu bir yere yazın. Aynı düzeyde MHP’de oy kaybeder. MHP 1977 yılında en yüksek aldığı oy 6.7 dir. MHP şehit cenazelerini kullanarak siyaset yapıyor. Bunu söylediğimizde kızıp bağırıyorlar. Hakikat bu. Peki CHP ne yapıyor. CHP muhakkik gelini oynuyor. Ne evet diyor ne hayır diyor. Ağrı da bir çöpçüyü çevirin. Ne olup bittiğini biliyor. Ana Kılıçdaroğlu bilmiyor. Yaho sen hiçbir şey bilmiyorsun." diye konuştu.

Çelik, Ağrı’nın sorunlarına da değinerek, "Bizim misyonumuz Ağrının ağrılarının dindirmektir. Ağrının çok ağrısı var. Başa ağrısı var, eğitim ağrısı var, sağlı ağrısı var. Bunları gidermemiz gerekiyor. Çok yo aldık. Bu şehir adam akıllı yeniden planlanmalı. Gece kondu ya mahkum olan bir şehir değil adam akıllı bir şehir olmalı. Bugün Ağrıya gelirken güzel haberlerle gelelim dedik. Kuralkan ve Sentim bilgisayar sahibi Mustafa Kuralkan bir çağrı merkezi yapacak. Ağrıya değil Türkiye’ye bir bilişim merkezi olacak her şey hazır. Haziran veya temmuz da temelini atabileceğiz. 6 Bin kişiyi çalıştırabilecek kapasiteye sahip. Bir çağrı merkezi. Burayı ihya edecek. Aynı zamanda hem bir erkek ve kız yurdu yapacak bir kompleks olacak. Mustafa Bey dedi ki Hükümetin doğu ve güneydoğu yaptıkları yasa teşviklerinden dolayı yatırım yapmamak akılsızlıktır. İşte hükümetimizin bölgeye düşünmektedir." dedi.